Izvor: Luftika.rs, 31.Jul.2021, 17:22

Narod konačno gubi živce, u Krivelju gradonačelnika Bora polili vodom

Žitelji sela Krivelj ne žele više da žive pored borskog rudnika i u dogovoru sa lokalnim vlastima, vladom i kompanijom Ziđin zatražili su premeštaj iz svojih domova. Za 31. jul je bio zakazan sastanak predstavnika grada Bora, kompanije Srbija Ziđin Koper kao i žitelja sela Krivelj. Na održanom zboru pojavili su se i predstavnici Narodne stranke, a došlo je i do blagog incidenta.
U oštru verbalnu raspravu ušli su ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << oko Miroslava Aleksića, potpredsednika Narodne stranke, sa gradonačelnikom Bora, Aleksandrom Milikićem. Obostrano provociranje bilo je na ivici fizičkog sukoba, a onda je jedan od prisutnih vodom polio i gađao flašom gradonačelnika uz poneku psovku.
Kataklizmična atmosfera u okolini borskih rudnika i premeštanje čitavog sela velika je tema o kojoj se u domaćoj javnosti jako malo govori. Narod pristaje na mrvice, a mnogima su očigledno već i živci pri samom kraju.
pic.twitter.com/krlzjIzF2r
— Miroslav Aleksic (@MiikiAleksic) July 31, 2021

Komentari „počelo je!“ ili „tako se brani Srbija“ mogu se u izobilju videti po društvenim mrežama. Činjenica je da su republički i lokalni funkcioneri svojim ponašanjem umnogome doprineli porastu besa i narodne frustracije, a nastavak ovakve prakse može dovesti do kolektivnog pucanja svih stega te je onda zaista svašta moguće.
Žitelji Krivelja pomirili su se sa sudbinom i sada su u milosti i nemilosti kineske kompanije i naprednjačke vlasti.
Selo Krivelj će nestati, Ziđin proširuje rudnik a meštani da traže novo ognjište

Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Aleksić: Gradonačelnik Bora izazvao incident, pa ga gradjani polili vodom

Izvor: Beta, 31.Jul.2021

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izazvao incident i verbalno ga napao na skupu gradjana kojima su predstavljeni planovi za iseljavanje sela Krivelj zbog proširenja borskog rudnika u vlasništvu kineske kompanije Zi Djin."Milikić...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.