Naredna četiri dana festival klasične muzike u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2017, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naredna četiri dana festival klasične muzike u Novom Sadu

U Novom Sadu danas počinje festival klasične muzike i trajaće naredna četiri dana.

"Neklasični festival klasične muzike", kako su ga nazvali organizatori, pokrenut je s ciljem edukacije i promocije mladih muzičara i stvaranja nove publike organizovanjem programa na neuobičajenim mestima u gradu.

Danas, 29. avgusta u saletli u Dunavskom parku, nastupiće pobednici festivala "Dunavska sonata".

Glavni koncertni program predviđen je za sredu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 30. avgust u Katoličkoj porti, kada nastupa "Kamerata akademika" iz Novog Sada i 21-godišnja violončelistkinja Irena Josifoska, a na programu su Vivaldi, Hajdn i Grig. "Kamerata akademika" je profesionalni kamerni ansambl, a članove orkestra čine najbolji mladi muzičari - asistenti, docenti i talentovani studenti.

Na Tribini mladih Kulturnog centra u četvrtak, 31. avgusta predviđen je koncert Bogdana Bikičkog (klarinet), pobednika takmičenja "Anton Eberst" i Nataše Srdić Jan (klavir), više stručne saradnice na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

U Beogradskoj ulici, u petak, 1. septembra u okviru Gradić festa nastupiće grupa "Fantastic boys" - Andrej Balaž (violina), Miroslav Ilić (harmonika) i Miloš Veselinović (gitara), a izvodiće se numere: napolitanske kancone, valcer "Dunavski valovi", "Libertango", "Sve dok je tvoja oka" Isidor Bajić, ruski potpuri.

Koncerte organizuju Fondacija "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" u saradnji s Muzičkom omladinom Novog Sada, a u sklopu nastavka projekta "Za nove mostove", koji je prvi put s velikim uspehom realizovan u julu prošle godine. Program će početi tačno u 20 časova i 21 minut.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.