Naređeno dodatno veštačenje eksplozije u Tehničko remontnom zavodu

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2017, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naređeno dodatno veštačenje eksplozije u Tehničko remontnom zavodu

Više javno tužilaštvo (VJT) u Kragujevcu naredilo je dodatno veštačenje eksplozije koja se u februaru dogodila u vojnom Tehničko remontnom zavodu (TRZ) kod Kragujevca u kojoj su poginula četvorica zaposlenih i povređeno 30 pripadnika vojske i policije, "s ciljem preciznog utvrđivanja uzroka požara i odgovornosti".

Dodatnim veštačenjem treba da bude utvrđeno i da li su u TRZ poštovane mere zaštite od požara i da li je postupano u skladu sa uputstvima za rad skladišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ubojnih sredstava, piše u informaciji tog tužilaštva.

Prema navodima lista "Danas", naknadnim veštačenjem, koje je povereno stalnom sudskom veštaku za uzroke požara, eksplozija i havarija, biće utvrđeno i da li je poštovan tehnološki postupak rada, odnosno da li su preduzete preventivne, ograničavajuće i specijalne mere za pirotehničku bezbednost. Istovremeno je, navelo je VJT, od nadležne komisije Ministarstva odbrane zatražen izvešaj o vanrednom inspekcijskom nadzoru u TRZ, specijalizovanoj ustanovi za demontažu, remont, uništavanje i proizvodnju municije i eksplozivnih sredstava.

Uzroke požara i eksplozije u "Medni" utvrđivali su i Vojna policija, odgovarajuća komisija Ministarstva odbrane, koja je formirana prema nalogu tadašnjeg ministra odbrane Zorana Đorđevića i Inspektorat odbrane koji je bio zadužen za inspekcijski nadzor TRZ.

U eksploziji su poginuli potpukovnik Miroslav Perišić, kapetan Darko Kostić i pirotehničari Dejan Kovačević i Željko Nikolić, a tokom gašenja požara povređeno je 30 pripadnika MUP i Vojske.

Autor: FoNet
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.