Izvor: Radio 021, 01.Jun.2020, 22:29

Napadnut aktivista Pokreta slobodnih građana na Zelenom vencu

Pokret slobodnih građana saopštio je da je danas na Zelenom vencu u Beogradu, tokom prikupljanja potpisa za izlazak na izbore, napadnut član omladine Pokreta slobodnih građana, Aleksandar Pašalić koji ima 19 godina.

Pašalić je izjavio da je stajao na ulici i razgovarao sa jednom gospođom koja je htela da da potpis i da mu je u tom trenutku prišao čovek koji im se nije ni obratio, već ga je udario pesnicom u stomak i prošao.

Pravni tim Pokreta slobodnih građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << traži da se napadač identifikuje putem snimaka sa kamera sa Zelenog venca.

Juče je u Knez Mihailovoj napadnut i lider PSG Sergej Trifunović, a PSG navodi da su tokom prethodnih dana skupljanja potpisa njihovi aktivisti dobijali brojne pretnje.

"Ne znam šta je još potrebno da se desi da bi se cela opozicija probudila i zaista počela da reaguje", izjavio je Trifunović.

On je objasnio da su juče, posle napada na njega, dobili saopštenja koja su se uglavnom svodila na deklarativne osude i dodao da je on pozivao ljude na ulicu kada su bili napadnuti Borko Stefanović ili Dragan Đilas.

"Danas je neki huligan napao momka od 19 godina i pobegao sa lica mesta, što je jeziva stvarnost u kojoj živimo i koju nije dovoljno osuditi radi reda. Ako ovo nisu stvari oko kojih se moramo složiti, onda ne znam šta jesu", naveo je Trifunović.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.