Nakon sedam sati zbrke, Skupština utvrdila dnevni red

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2017, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon sedam sati zbrke, Skupština utvrdila dnevni red

Skupština Srbije, posle skoro sedam sati problema sa elektronskim sistemom za glasanje i kvorumom, kao i nekoliko pauza, utvrdila je dnevni red oko 19 časova.

Pošto su ministri Branko Ružić i Rasim Ljajić obrazložili predloge zakona koji su na dnevnom redu sednice, Skupština je i završila rad za danas.

Obrazloženi su Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u elektronskom poslovanju, kao i predlozi izmena Zakona o državnim službenicima i Zakona o informacionoj bezbednosti. O tim zakonima odlučeno je da se vodi objedinjena rasprava.

Redovno jesenje zasedanje počelo je jutros nešto posle 10 časova. Poslanici su prvo postavljali pitanja i tražili obaveštenja, a potom su oko 11.30 pa sve do skoro 19 časova utvrđivali dnevni red. Utvrđivanje dnevnog reda obeleženo je pauzama i poteškoćama sa kvorumom neophodnim za odlučivanje.

Prva pauza trajala je dva sata, a određena je jer je u sali bilo 108 poslanika od potrebnih 126 za odlučivanje. Posle pauze usledilo je utvrđivanje kvoruma od skoro sat vremena prvo elektronskim putem, a potom prebrojavanjem poslanika "ručno" zbog, kako su predsedavajući tvrdili, problema sa elektronskim sistemom.

Opozicija je međutim tvrdila da nije problem u elektronskom sistemu već da vladajuća većina nema dovoljno poslanika za odlučivanje. Poslanici opozicije su, pošto je nastavljeno utvrđivanje dnevnog reda, više puta ukazivali da u sali nema kvoruma.

Sednica se nastavlja sutra u 10h.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.