Izvor: Luftika.rs, 28.Maj.2022, 16:49

Načelnik NS policije koji je prao kriminalne dosijee ostaje u pritvoru još 30 dana

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je načelniku novosadske policije Slobodanu Malešiću produžen pritvor za još 30 dana, javlja portal KRIK. Malešić je uhapšen pod sumnjom da je sa dvojicom kolega štitio od istrage porodicu biznismena iz Prijepolja i činio mu druge usluge, a zauzvrat dobijao novac i poklone.
Razlozi za produženje pritvora su opasnost od ponavljanja krivičnog dela, kao i od uticaja na svedoke, pojašnjavaju iz Tužilaštva.
Podsećamo, on >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je uhapšen u aprilu zbog sumnje da je od sredine 2018. kolegama policajcima naređivao da ne prikupljaju dokaze o nezakonitom poslovanju firmi Dženana Kujovića, biznismena iz Prijepolja koji poseduje kompanije za prevoz tereta i trgovinu na veliko – „Matador plus“ i „Matador šped“.
Tužilaštvo, između ostalog, tvrdi da je Malešić uticao na policajce da odu sa mesta saobraćajne nezgode u kom je učestvovalo vozilo MUP-a u kome je bio on, kao i da je tražio da se ukloni napomena iz MUP-ovog sistema koja naglašava obaveznu kontrolu Kujovića i njegovog automobila.
Osim Malešića i Kujovića, istragom su obuhvaćeni i policajci Ljubomir Stanišić iz Prijepolja i Dragan Kovačević iz Odeljenja za borbu protiv korupcije.
Stanišić i Kovačević su navodno porodici Kujović davali i savete o tome kako da postupaju pred nadležnim organima, a Stanišić je pomogao Kujovićevom rođaku da izbegne zatvor zbog nasilja u porodici, tvrdi tužilaštvo.
Za sve ove usluge od Kujovića su dobijali novac, tvrdi tužilaštvo.
Malešić je navodno dobio novac za izgradnju i opremanje splava na Savi, uređenje porodičnog imanja, kao i novac na ime navodne stipendije njegovog sina, a Stanišić novac za uređenje stana, navelo je tužilaštvo.
Mališić je na saslušanju u tužilaštvu negirao krivicu, kako je rekao njegov advokat Veljko Delibašić.
Tokom istrage svedočili su Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP-u i Milorad Veljović, bivši direktor policije i oboje su negirali da je Mališić bilo kada od njih bilo šta tražio.
Kujović se branio ćutanjem, rekao je ranije za KRIK njegov advokat i član Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović.
Načelnik novosadske policije pre 5 godina bio pod istragom zbog bentlija Ivice Dragutinovića

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.