Na spomeniku Kalašnjikovu nemačka puška

Izvor: Radio 021, 23.Sep.2017, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na spomeniku Kalašnjikovu nemačka puška

Kip sovjetskog inženjera Mihaila Kalašnjikova, tvorca legendarne puške koja nosi njegovo ime, morao je na popravku, manje od sedam dana nakon otkrivanja.

Razlog popravke je to što je na spomeniku bila isklesana nemačka borbena puška.

"Proverili smo informacije. Potvrđeno je da je došlo do greške, a kipar Salavat Ščerbakov je to i priznao", objavilo je Društvo ruske vojne istorije.

Na sedam metara visokom kipu, Mihail Kalašnjikov nosi AK-47, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svoju slavnu pušku, ali metalni bareljef iza kipa Kalašnjikova prikazuje AK-47 i druga oružja koja je navodno konstruisao taj inženjer.

U petak, međutim, posramljeni Ščerbakov je morao da prizna da je među njima i Sturmgewehr 44 (StG 44) nemačka jurišna puška s kraja Drugog svetskog rata.

Autor: Hina

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.