Na protestima u Barseloni povređeno 35 demonstranata

Izvor: Radio 021, 24.Mar.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na protestima u Barseloni povređeno 35 demonstranata

U protestima koji su izbili u Kataloniji nakon pritvaranja kandidata za predsednika katalonske vlade povređeno je 35 osoba, saopštila je u subotu lekarska služba u Barseloni.

Oko 10.000 ogorčenih demonstranata krenulo je prema zgradi delegacije španske vlade u Barseloni koju su čuvali oklopljeni policajci. Kada su se približili, došlo je do guranja pa su katalonski policajci sa štitovima udarali pendrecima demonstrante. Kordon policije preprečio im je zatim put, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Hina.

"Sloboda političkim zatvorenicima", istakli su na transparentima. Vijorile su se katalonske zastave, a neki su palili i fotografiju španskog kralja.

Istražni sudija u Madridu odredio je pritvor je u petak uveče zagovorniku nezavisnosti Žordiju Turulju (51) o čijem je imenovanju za predsednika vlade trebalo da se glasa u subotu u parlamentu u Barseloni. On je jedan od 25 katalonskih zvaničnika optuženih za pobunu protiv Španije i organizovanje referenduma o nezavisnosti protivnih španskom ustavu. Prete im višegodišnje zatvorske kazne.

Autor: Danas

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.