NOVOSAĐANKA KOJA JE OSVOJILA ZLATO U ARGENTINI Učim mnogo ali nisam štreberka

Izvor: 24sata, 15.Dec.2014, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVOSAĐANKA KOJA JE OSVOJILA ZLATO U ARGENTINI "Učim mnogo ali nisam štreberka"

Tamara Bojanić, osvajač zlatne medalje na juniorskoj naučnoj olimpijadi u Argentini, ne krije oduševljenje zbog postignutog uspeha, ali kaže da iza svega stoji predan rad.

Spremala se, kako kaže, oko dva meseca.

- Dve nedelje pre takmičenja bila sam oslobođena nastave, a vežbali smo i po šest sati dnevno - priča Tamara.

Uspehe niže već godinama

Tamari ovo nije prvi uspeh, pored mnoštva medalja sa raznih takmičenja iz matematike >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << i fizike ona je osvojila i zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju Kengur bez granica.

Ona je osvojila zlatnu medalju u konkurenciji 196 učesnika iz čak 30 zemalja sveta. Tamara se takmičila iz fizike, biologije i hemije. Prvo je pobedila na republičkom takmičenju iz fizike, pa na izbornom takmičenju za učešće na Olimpijadi.

Uspehe niže već godinama

Tamari ovo nije prvi uspeh, pored mnoštva medalja sa raznih takmičenja iz matematike i fizike ona je osvojila i zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju Kengur bez granica.

Uspehe niže već godinama

Tamari ovo nije prvi uspeh, pored mnoštva medalja sa raznih takmičenja iz matematike i fizike ona je osvojila i zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju Kengur bez granica.

U osnovnoj školi drugari su bili ljubomorni jer je različita i zato što je vrlo talentovana za prirodne nauke, ali je to nije omelo da uči još više i nastavi da niže uspehe.

- Društvo je bilo ljubomorno. Dok sam išla u osnovnu školu zvali su me štreberom i to mi je smetalo, ali sada kada sam u gimnaziji sve je mnogo bolje - priča Tamara.

Ona ide u prvi razred gimnazije, ali je zbog spremanja za ovo međunarodno takmičenje išla i na fakultet da radi oglede u laboratoriji.

- Takmičenje je, pored fizike, zahtevalo znanje iz biologije i hemije. Spremala sam se u školi sa profesorkom fizike, a išla sam i na fakultet da radim eksperimente - objašnjava Tamara.

Ona je toliko talentovana da je poslednja dva razreda osnovne škole završila u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj”.

- Posle šestog razreda položila sam testove i upisala se u specijalno odeljenje gimnazije za talentovane gde sam završila osnovnu školu - kaže Tamara.

Dubravka Bojanić, Tamarina mama, vrlo je ponosna na svoju kćer, a najveći problem joj predstavlja što nekada ne može da joj odgovori na pitanja.

- Nikada je nisam terala da uči. Najveći problem mi je što me je nadmašila, pa se nađem u situaciji da nekada ne mogu da joj dam odgovor - kaže kroz osmeh Dubravka.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.