Izvor: Radio 021, 20.Nov.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIN: Nakon afere Krušik Branko Stefanović napustio zajedničku firmu sa vlasnikom GIM-a

Nakon izbijanja afere sa trgovinom minobacačke municije iz valjevskog "Krušika", otac ministra unutrašnjih poslova Branko Stefanović izašao je iz vlasništva u jednoj zajedničkoj firmi koju je imao sa Goranom Todorovićem, vlasnikom GIM-a, saznaje nedeljnik NIN.

"Osim Junajteda BG, Todorović i Branko Stefanović su u januaru 2018. osnovali još jednu zajedničku firmu, Vorldvajd konstrakšn and inženjering kompani, koju su registrovali za 'kupovinu i prodaju vlastitih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nekretnina'. Pre nešto više od mesec dana, kada je afera 'Krušik' u prvi plan izbacila sumnjive poslove GIM-a, u koje je bio uključen i otac ministra policije, u APR-u je brže-bolje promenjena vlasnička struktura ove firme i sada je njen jedini vlasnik Goran Todorović", naveo je nedeljnik NIN u novom broju.

U tekstu koji će biti objavljen u izdanju od četvrtka, navodi se da je Branko Stefanović uoči penzionisanja otvorio još nekoliko firmi Junajted BG vorldvajld kompani 28. septembra 2017, a posle nepunih godinu dana, 25. juna 2018. i Seven stars kompani.

"Kada se javnost počela interesovati za njegove poslove, 26. septembra ove godine promenio je ime prve firme u Junajted Bg konsalting. U medjuvremenu deo Seven stars kompani postala su i dva restorana najpre 'Maksim' u Ulici Djure Daničića, a potom, 25. februara ove godine, kao ogranak Seven starsa u APR je upisana i pivnica 'Maksim 2' u Ulici Djure Jakšića 1", piše NIN.

Taj nedeljnik je dodao da čak "ni ministar policije verovatno ne zna kako se širi poslovna imperija njegovog oca", s obzirom na to da su mu sve tri firme, u kojima je jedini vlasnik i jedna u kojoj je ortak, 2018. završile u minusu od oko 155.000 evra.

Autor: NIN

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.