Izvor: Radio 021, 13.Mar.2021, 23:57

NASA otkrila datum kada će veliki asteroid proći pored Zemlje brzinom od 124.000 kilometra na sat

Američka svemirska agencija NASA saopštila je da će asteroid "2001 FO32" proći pored Zemlje 21. marta, na udaljenosti od dva miliona kilometara, što je pet puta veća udaljenost od one između Zemlje i Meseca.

Eksperti NASA tvrde da nema rizika od sudara asteroida, širine 900 metara, sa planetom, ali da će to biti izvanredna prilika za astronome koji prate kretanje kamenog nebeskog tela koje će putovati brzinom od 124.000 kilometara na sat.

Iz Kalifornijskog instituta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za tehnologiju su saopštili da je reč o asteroidu koji je nastao u dubini solarnog sistema, a da se naredni prolazak asteroida pored Zemlje očekuje tek 2052. godine, prenosi N1 Hrvatska.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.