Izvor: Radio 021, 29.Avg.2019, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

N1: Tenk čiju je sliku pokazao Vučić ne nalazi se ispred stadiona Borusije Dortmund

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je danas fotografiju tenka za koji je naveo da se nalazi ispred stadiona nemačkog fudbalskog kluba Borusija Dortmund, ali ta slika je napravljena u jednoj nemačkoj kasarni, navodi N1.

Komentarišući, kako je rekao, "histeričnu kampanju" protiv postavljanja tenka ispred stadiona "Crvene zvezde" u Beogradu, Vučić je naveo da moskovski CSKA ima tenk na stadionu, da londonski Arsenal ima topove ispred stadiona, a da Borusija Dortmund >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "ima tenk kao simbol, postavljen ispred stadiona Vestfalen".

"Jesmo li saglasni da su Nemci jedan civilizovan narod, da su antiratno opredeljeni? Sigurno drugi najuspešniji nemački klub je Borusija Dortmund, bar u poslednje vreme. Evo vidite, ovo je simbol Borusije Dortmund tenk, sa oznakama koje podsećaju na neka prošla vremena, ispred stadiona Vestfalen. Jeste čuli nekad da je nekome smetao taj tenk? Niste nikad ni čuli da ga imaju", rekao je Vučić.

Međutim, kako piše N1, dokaza za tvrdnju da je tenk simbol Borusije Dortmund nema, a slika koju je Vučić pokazao nije napravljena ispred stadiona Vestfalen, već u jednoj nemačkoj kasarni, snimljena tokom Dana otvorenih vrata.

Slika tenka na koji su radi slikanja prislonjene oznake Borusije Dortmund tokom "Dana otvorenih vrata" kasarne, objavljena je 2014. na Fejsbuku, na stranici posvećenoj nemačkim oružanim snagama Bundesveru. Nemački administrator te stranice je postavljanje oznaka fudbalskog kluba na eksponat tenk u kasarni nazvao "skrnavljenjem".

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.