Izvor: Luftika.rs, 09.Feb.2022, 16:05

Mladunče lava i dalje luta oko Budve i rapidno raste

Vest da je mladunče lava pobeglo od navodnih vlasnika u Budvi odeknula je regionom. Mnogi su se pitali kako je ova divlja životinja prokrijumčarena a zatim i kako je pobegla. Ubrzo su mediji preneli da je mladunče pronađeno ali je danas priča dobila novi obrt. Mali lav ipak nije pronađen.
Darko Saveljić iz Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore upozorava da lavovi brzo rastu i da će odbegla životinja za „dva, tri meseca početi da jede pse, mačke, ljude“.
Saveljić >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je za Vijesti rekao da je situacija prilično ozbiljna i da Crna Gora poslednjih godina intenzivno ima „užasnih problema“ sa krijumčarenjem egzotičnih životinja što se, kako je naveo, iz dana u dan vidi zahvaljujući društvenim mrežama.
Saveljić je kazao da je Agencija došla do saznanja da se u zaleđu Budve nalazi mladunče lava, a da je upravo Agencija ta koja izdaje dozvole za uvoz i izvoz, i dozvole za držanje.
– Mi smo pogledali našu dokumentaciju, takva životinja nije prijavljivana Agenciji da je prelazila granice Crne Gore – istakao je Saveljić.
Pojasnio je da su odlučili da pomognu i policiji i ekološkoj inspekciji tako što će organizovati svoje volontere, dronove..
– Takođe opština Budva je pokrenula i građanstvo da svako pogleda svoje dvorište, tu su i vatrogasci, biće i Služba zaštite i spašavanja – kazao je Saveljić.
Dodaje i da nije ljubitelj zooloških vrtova, te da smatra da su to „nekakvi kazamati gde životinje stvarno pate, jer divlja životinja, a posebno životinja prostranstava pati u kavezima“.

Izvor: N1
U Budvi traže mladunče lava, ljubimče im pobeglo iz dvorišta

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.