Mladi informatičari osvojili srebrne i bronzane medalje na Olimpijadi

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2018, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi informatičari osvojili srebrne i bronzane medalje na Olimpijadi

Sva četiri člana reprezentacije Srbije osvojili su medalje na 2. Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi u Rusiji, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.

Srebrne medalje dobili su Jovan Bengin iz Matematičke gimnazije u Beogradu i Miroslav Grubić iz novosadske gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", dok su bronzane medalje dobili Mateja Vukelić iz Matematičke gimnazije i Veljko Toljić iz leskovačke osnovne škole "Vožd Karađorđe".

Na takmičenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u ruskom gradu Inopolisu učestvovali su učenici pojedinačno, ali svaku zemlju predstavlja tim od četiri učenika.

U nezvaničnom ekipnom plasmanu zemalja, Srbija deli 5. mesto između 21 nacionalnog tima.

Evropska juniorska informatička olimpijada trajala je od 26. jula do 1. avgusta, a takmičari su rešavali šest zadataka, po tri svakog dana, u programskim jezicima C++ i Java.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.