Izvor: Luftika.rs, 04.Jul.2022, 11:09

Mlada Beograđanka najbolja matematičarka na planeti, znanjem pokorila Evropu i svet

Tiha voda breg roni! Svako ko upozna osamnaestogodišnju Jelenu Ivančić primetiće njenu skromnost. Ova učenica Matematičke gimnazije je višestruki šampion na evropskim i svetskim takmičenjima iz matematike.
Osvojila je „Mirzakhani“ nagradu na Internacionalnoj međunarodnoj olimpijadi 2019. godine za najbolju matematičarku sveta u takmičarskoj matematici, a već treću godinu za redom dobija zlatnu medalju na Evropskoj Matematičkoj Olimpijadi za devojke.
Jelenini izuzetni >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << rezultati doneli su joj još jedno priznanje – titulu mladog heroja Srbije i prvo mesto na konkursu „Youth Heroes“!
– Ovog leta sam osvojila zlatnu medalju na Međunarodnoj matematickoj olimpijadi, koja je najprestiznije takmičenje za srednjoškolce iz matematike. Takmičilo se oko 110 zemalja širom sveta, a skoro svaka je imala tim od po 6 učenika. Takođe, isto ove godine, na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke sam bila prva sa maksimalnim brojem bodova.
Jelena od 2017. godine dobija stipendiju za izuzetno nadarene učenike i student, od kada i ostvaruje velike uspehe na matematičkim takmičenjima. Oko njenog vrata bila je bronzana, a potom i srebrna medalja na Internacionalnoj međunarodnoj olimpijadi. Titulu najbolje matematičatke Evrope zavredila je u 2018. i 2019. godini.
Izvor: Facebook/Niste znali
Genijalci iz Srbije osvojili 6 medalja na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.