Izvor: Radio 021, 14.Avg.2019, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milinković: Vozači koji dojavljuju jedni drugima gde su saobraćajne patrole čine medveđu uslugu

Vozači koji obaveštavaju jedni druge o pozicijama saobraćajnih patrola preko društenih mreža i aplikacija čine jedni drugima medveđu uslugu, tvrdi zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković.

Milinković je za RTS rekao da bi svi oni koji su izazvali nezgodu pod dejstvom alkohola bili srećni da ih je policija pre toga zaustavila. Zbog toga će tokom "Beer festa" u Beogradu biti angažovano više saobraćajnih policajaca, ali i veći broj patrola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na motociklima.

Kaže i da pojačane kontrole tokom leta u kombinaciji sa kampanjama daju rezultate i da je za četiri godine procenat nezgoda u kojima su učestvovali vozači pod dejstvom alkohola smanjen sa 15,4 na 13 odsto. To je, kako je precizirao, gotovo 200 saobraćajnih nezgoda godišnje manje.

Kada je reč o akciji pojačane kontrole brzine, Milinković je rekao da je očigledno da veliki broj vozača nije pratio medije ili je jednostavno smatrao da se to na njih ne odnosi, jer je otkriveno gotovo 5.000 prekršaja za prva dva dana.

Akcija se nastavlja i u narednim danima, a kontrole će se vršiti radarskim uređajima sa i bez zaustavljanja vozila, kamerama, presretačima...

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.