Izvor: Luftika.rs, 20.Maj.2021, 19:40

Miličin život je počeo surovo, sa 18 dana počela je borbu za sopstveni život i nije se predala

Na priču Milice Adamović iz Bora pažnju nam je skrenuo korsinik Reddit-a Motor-Lynx-2671 koji je i objavio njen Instagram video.
Priča Milice Adamović je teška, tužna i oslikava svu muku sa kojim se bori neko ko od detinjstva pati od teških problema sa bubrezima.
“Od 18. dana po rodjenju počelo je moje lečenje, koje je bilo pogrešno ,jer su me lečili od sepse (u Boru gde sam i rodjena). Nakon toga prebacila sam se u Beograd i nastavila na Institutu za majku i dete, takodje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je bilo bezuspešno , pa se nakon toga prebacujem i u kliniku u Tiršovoj , gde mi je odstranjen levi bubreg, sa pričom da je izgubio funkciju i da mogu da dobijem sepsu i da umrem (2009. god je odstranjen).
Takodje da napomenem da patološki nalaz od tog istog bubrega koji je izvanjen nisam dobila, sa pričom da mi nije potreban i da su mi učinili uslugu. Da napomenem, pre odstranjivanja bubrega, bilo je govora o operaciji sa Deflux pastom, ubrzo, nakon par dana, to više nije bilo aktuelno, već hitna operacija odstranjivanja bubrega. Zatim prerastam dečiju kliniku Tiršovu, i šalju me dalje, pa odlazim u Gradsku bolnicu, gde takodje nema pomaka, sa pričom da sam previse komplikovan slucaj i da to nije u njihovom domenu.
Zatim me šalju u Dragiše Mišovića, gde su mi radili nizove operacija, intervencija, snimanja sa kontrastom (rekonstrukcija mokraćne bešike , okretanje bubrega , rešavanje kanala od bubrega do besike ( reflulsa) )… Poslednja velika operacija bubrega čiji je cilj bio kako bi se stanje poboljšalo: Tadašnji odeljenski doktor je prespojio (posto sam imala kateter iz bubrega direktno , i kateter u besici preko stome ( koju su napravili ) ) i pustio urin iz bubrega , a ne iz bešike , i samim tim zarastao je ožiljak na tom kanalu od bubrega do bešike i urin više nije išao ka bešici.
Zatim me je odbacio kao pacijenta. Da kažem još da sam i u medjuvremenu odlazila kod nefrologa, gde su mi non-stop ubacivali kako je dijaliza jedino resenje i preduslov za transplantaciju bubrega . Od tada, do dana današnjeg , menjam kateter iz bubrega na svakih mesec dana  nefrostomu). Mislim da imam prava da se na neke druge načine izborim za svoj zivot. Potreban mi je izveštaj lekara kako bih pokušala kroz razne organizacije da nadjem donora. Molim vas delite ovo kako bih došla do nekog nefrologa koji bi želeo da se bavi mojim slucajem! ”
Adamović Milica u svom videu ukratko objašnjava svoju sadašnju, ni malo zavidnu situaciju:
“Pozdrav svima. Moje ime je Adamović Milica. Ovim videom želim da skrenem pažnju na problem koji vučem iz detinjstva, u nadi da će se javiti neko ko ima sličan ili isti problem kao što je moj, i u nadi da će mi neko pomoći”, hrabro i bez ikakve patetike je započela svoju priču Milica.
“Dve hiljade devete mi je odstranjen levi bubreg, desni radi minimalno, procena lekara, nefrologa je loša. To jest, po njihovom, ostalo je još 6 meseci do godinu dana.”
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Milica Adamovic (@milica.adamovic91)


“Smatram da dijaliza, kao što oni kažu, nije jedino rešenje.Dijaliza predstavlja jedino rešenje za dobijanje ovog izveštaja i liste čekanja. Zbog toga se osećam kao da su mi ruke vezane u ovoj borbi za sostveni život. To je razlog zašto ja snimam ovaj video. Potreban mi je taj izveštaj lekara gde ja dobijam “zeleno svetlo” da mogu da pokušam u raznim organizacijama da nađem donora, da bih sutra-prekosutra bila transplantirana, kako bih uspela da se izborim za sopstveni život.
Ovim putem takođe želim da se obratim svima koji imaju isti ili sličan problem kao što je moj: kako ste se izborili sa ovim problemom? Da li ste uspeli da nađete neko rešenje? Da li ste uspeli da dođete do tog izveštaja i naa koji način, i da li postoji neki drugi način na koji bih ja mogla legalno da dođem do donora, to jest do transplantacije?”
Od mladosti živi s tuđim bubregom i jetrom, više puta je prevarila smrt, a ostvarila je sve što je naumila

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.