Izvor: Radio 021, 17.Dec.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Ministri da imaju u vidu da je Babić pustio više od 100 km autoputeva

Potpredsednica vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da će vlada razgovarati o ostavci v.d. direktora Koridora Srbije Zorana Babića kada to "dođe na red".

Na pitanje novinara zašto do sada nije konstatovana Babićeva neopoziva ostavka i šta će biti sa njim, Mihajlović je rekla da jeste posao vlade da se pozabavi tim pitanjem, ali da treba imati u vidu da on nije ni optužen niti osumnjičeni, kao i da je za vreme njegovog mandata pušteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << više od 100 kilometara autoputeva.

Dodaje da se, ipak, dogodila tragedija u saobraćaju u kojoj je jedna žena izgubila život.

"Predsednik Srbije je to komentarisao i u pravu je, to jeste posao Vlade Srbije i svih nas i verujem da ćemo onog trenutka kada to dođe na red, sesti i razgovarati i o ostavci v.d. direktora Koridora Srbije. Verujem da će ministri imati u vidu da je za vreme mandata Babića pušteno više od 100 kilometara autoputeva", navela je Mihajlović.

Kako je rekla, sve dok vlada ne bude razgovarala o Babićevoj ostavci on će biti v.d. direktora Koridora Srbije.

U nesreći koja se dogodila 31. januara na naplatnoj rampi Doljevac, na autoputu Niš-Leskovac, poginula je Stanka Gligorijević (52) iz Debelice kod Knjaževca, dok je Babić povređen. On je 1. februara izjavio da podnosi neopozivu ostavku na mesto direktora Koridora, međutim Vlada ni deset meseci kasnije tu ostavku nije konstatovala, a Babić je nastavio da se pojavljuje na javnim događajima. Takođe, Babić i dalje mesečno prima 153 hiljade dinara. Za deset meseci, koliko je prošlo od podnošenja ostavke, Babić je poreske obveznike koštao preko 1,5 miliona dinara, jer se Koridori finansiraju isključivo dotacijama i subvencijama iz državne kase.

Autor: 021, Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.