Mesi napušta Gaučose

Izvor: Radio 021, 27.Jun.2016, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi napušta "Gaučose"

Lionel Mesi okončao je reprezentativnu karijeru nakon novog poraza u finalu Kopa Amerika.

Mesi je bio jedan od tragičara u Njujorku jer je promašio prvi šut u penal seriji sa Čileom koji je slavio 4:2.

- Doneo sam odluku. To je to, mnogo sam pokušavao, trudio se, ali tako se trenutno osećam. Mnogo je tužno da nam se to opet dešava, a još sam ja promašio važan jedanaesterac. Da, to je to - rekao je Mesi.

Mesi je odigrao 113 utakmica za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Argentinu i na Kopa Sentenario postao najbolji strelac u istoriji selekcije sa 55 golova. 

Međutim, nije uspeo da u reprezentaciji ostvari uspehe kao u klubu, osvojio je samo Olimpijske igre 2008, a izgubio je finale Svetskog prvenstva 2014. i tri finala Kopa Amerika.

Izostanak velikog trofeja sa Argentinom je jedina činjenica zbog koje mu mnogi osporavaju status možda i najboljeg fudbalera svih vremena, s obzirom da je njegov zemljak Dijego Armando Maradona bio prvak sveta sa "Gaučosima".

Argentina je bez trofeja od 1993. godine, ne računajući OI, kada je osvojila svoj poslednji Kopa.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.