Izvor: Radio 021, 28.Avg.2020, 14:17

Manje pacijenata u bolnici, ali i dalje nepoznato koliko ima obolelih od kovida u Vojvodini

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine danas se nalaze 53 pacijenta obolela od kovida-19, što je šest manje nego juče.

Manje je i osoba na respiratoru, tako da ih je danas samo dvoje, dok ih je u četvrtak bilo troje, navode u KCV-u.

Iz KCV-a i dalje ne saopštavaju da li je bilo preminulih pacijenata.

Koliko je ukupno obolelih u pokrajini nije poznato, kao ni koliko ih ima u bolnicama, jer se državni organi ne oglašavaju. Poslednji podatak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dala je Pokrajinska vlada u četvrtak i to nakon dužeg vremena, kada su saopštili da ima 207 pacijenata u svim vojvođanskim bolnicama.

Dodajmo da vlast i dalje ne iznosi ni podatke o broju preminulih, a poslednji podatak je objavljen pre više od tri nedelje, 6. avgusta, kada je rečeno da je od marta do tada preminulo oko 120 pacijenata samo u KCV.

Takođe, Institut za javno zdravlje Vojvodine nastavlja da ne objavljuje podatke o obolelima.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je u četvrtak da u gradu ima oko 380 aktivnih slučajeva i da se poslednjih dana u vojvođanskoj prestonici registruje oko pet novozaraženih dnevno.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.