Izvor: Luftika.rs, 06.Jun.2020, 16:44

Majkl Džordan će donirati 100.000.000 $ za borbu protiv rasizma

Brend „Džordan“ će posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda i novonastale situacije u SAD donirati 100.000.000 dolara u narednih deset godina.
To je u petak uveče objavio brend u vlasništvu kompanije „Najki“ napravljen za legendarnog košarkaša Majkla Džordana.
Iako se tokom cele karijere trudio da bude van politike, Džordan se nedavno oglasio na društvenim mrežama porukom protiv rasizma.
– Duboko sam tužan, potresen i jednostavno besan. Vidim svuda bol >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i izlive ljutnje i frustraciju. Stojim uz one koji se bore protiv rasizma i nasilja prema tamnoputim ljudima u našoj zemlji. Dosta nam je – naveo je pre par dana Džordan.
Konkretan potez biće ogromno ulaganje u borbu protiv rasizma.
– Mi smo Džordan brend, crna zajednica. To je više od jednog čoveka. Uvek je bio porodica. Mi predstavljamo ponosnu porodicu koja je prevazišla prepreke, borila se protiv diskriminacije u zajednicama širom sveta i koja je radila svakog dana da izbriše mrlju rasizma ili štetu nepravde.
– Danas objavljujemo da će Majkl Džordan i Džordan brend donirati 100 miliona dolara tokom sledećih deset godina organizacijama posvećenim osiguravanju rasne jednakosti, socijalne pravde i većeg uspeha u obrazovanju – navodi se u saopštenju.
Michael Jordan and Jordan Brand are committing $100 million over the next 10 years to protecting and improving the lives of Black people through actions dedicated towards racial equality, social justice and education. #JUMPMANhttps://t.co/CZDt1UdPwF
— Jordan (@Jumpman23) June 5, 2020

Black lives matter. This isn't a controversial statement. We are you. We are a family. We are a community. pic.twitter.com/cGH8bJl1GQ
— Jordan (@Jumpman23) June 5, 2020

Aleksandar Katai dobio otkaz u LA Galaksiju zbog rasističkih ispada supruge

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.