Veliki Majkl Džordan, 100 miliona za borbu protiv rasizma

Izvor: Sportske.net, 06.Jun.2020, 13:47

Veliki Majkl Džordan, 100 miliona za borbu protiv rasizma

Džordan donira 100 miliona dolara za borbu protiv rasizma.

Legendarni američki košarkaš Majkl Džordan izjavio je da će donirati 100 miliona dolara organizacijama koje se bore za rasnu jednakost i socijalnu pravdu, usred talasa protesta širom SAD nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

U zajedničkom saopštenju, Džordan i "Džordan brend" su najavili da će novac biti isplaćen u narednih 10 godina različitim organizacijama s ciljem da se

ukloni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << "urođeni rasizam", da se "obezbedi rasna jednakost, socijalna pravda i veći pristup obrazovanju".

"Duboko sam potresen, tužan i jednostavno ljut. Dosta nam je bilo", rekao je Džordan ranije ove nedelje.

Afroamerikanac Džordž Flojd umro 25. maja u Mineapolisu, posle intervencije belog policajca Dereka Čovina koji je prilikom hapšenja gotovo devet minuta držao koleno na Flojdovom vratu.

Dan posle njegove smrti u Mineapolisu su počeli protesti koji su ubrzo proširili po celoj zemlji.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Džordan donira 100 miliona dolara za borbu protiv rasizma

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2020

Najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan doniraće 100 miliona dolara u narednih 10 godina za borbu protiv rasizma...Donacija će se realizovati preko brenda "Džordan", koji koristi ime slavnog košarkaša, a u vlasništvu je kompanije "Najki"..."Danas objavljujemo da će Majkl Džordan i Džordan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.