Majka prisiljavala decu na nepotrebne operacije da bi dobijala novčanu pomoć

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2016, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka prisiljavala decu na nepotrebne operacije da bi dobijala novčanu pomoć

Majka koja je prisiljavala svoju decu da idu na bolne i nepotrebne operacije da bi dobila 375.000 funti novčane pomoći, osuđena je zbog okrutnosti prema sopstvenoj deci, javlja "The Telegraph".

Stanovnica Londona, čije ime ovaj medij ne navodi, tvrdila je da joj deca boluju od niza ozbiljnih zdravstvenih problema da bi od države iskamčila novčane beneficije.  Dečak i devojčica tako su prošli invanzivne i nepotrebne medicinske tretmane, uključujući operacije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kojima su im u želudac gurane cevčice, iako su mogli da jedu normalno.

Policija je objasnila da je majka lagala u svakoj prilici doktore uveravajući da joj deca boluju od astme, autizma, uroloških i gastroenteroloških problema. Majka je, uz sve to, sina još i podsticala da glumi simptome autizma.

Dečaka je prisiljava da uzima steroide za tešku astmu, iako nije imao nikakve simptome dok je bio u školi.

Nakon trogodišnje istrage, majka je proglašena krivom na sudu u londonskom Krojdonu, a kazna će joj biti određena 15. avgusta.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.