Izvor: Radio 021, 28.Avg.2020, 20:09

Mađarska od 1. septembra zatvara sve granice zbog korone

Mađarska će u potpunosti zabraniti pristup svojoj teritoriji strancima počev od utorka, 1. septembra, kako bi smanjila broj zaraženih koronavirusom, saopštila je tamošnja vlada.

"Od 1. septembra stranim državljanima neće biti dozvoljen ulazak na teritoriju Mađarske. Mađarski državljani koji se vraćaju iz inostranstva moraće u dvonedeljni karantin ili će morati da dostave dva negativna testa na korona virus", izjavio je šef kabineta premijera Đerđ Đuljaš.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Prema njegovim rečima, postoji opasnost od virusa, a većina novih zaraza stranog je porekla.

"Mađari koji se vraćaju u zemlju sami će finansirati troškove testiranja. Neće im to plaćati država", rekao je Đuljaš.

Dodao je da je prema epidemiološkoj klasifikaciji, Mađarska označena zelenom bojom, dok ostale zemlje prelaze u crveno. Mađarska vlada će o detaljima novih mera sutra raspravljati a od toga će biti izuzete diplomate.

Očekuje se da će granice biti zatvorene tokom septembra. U Mađarskoj sa oko deset miliona stanovnika, ima oko 5.500 zaraženih korona virusom od kojih su 614 osobe preminule.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.