Mačak Lari ostaje u Dauning stritu, iako Kameron odlazi

Izvor: Radio 021, 12.Jul.2016, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mačak Lari ostaje u Dauning stritu, iako Kameron odlazi

Mačor Lari zadržaće "svoju funkciju" u rezidenciji britanskog premijera u Dauning stritu 10 i nakon iseljenja Dejvida Kamerona, objavio je danas portparol britanske vlade.

Mačor Lari je poznato "tv lice" koje se pojavjuje pri većini direktnih prenosa ispred rezidencije premijera još od 2011. Portparol vlade je dodao da je "Lari državni mačor, a ne vlasništvo Kamerona i naravno da ostaje u rezidenciji".

Lari je u Dauning strit doveden sa zadatkom da reši problem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa pacovima, nakon što je u jednom direktnom prenosu u kadru ispred premijerske rezidencije ispred ulaznih vrata "pozirao" veliki crni pacov.

Zvaničnici kažu da Lari ima "jak predatorski nagon" i uživa u igri sa miševima i igračkama, kao i da je prilagođen lovu na glodare. Mediji su naveli da je kružila priča da će Kameronovi povesti Larija, ali je portparol vlade rekao da mačak nije njihov već nekog funkcionera koji ga je "trajno pozajmio" za lov na miševe.

Mačak svaki dan dobija jestive poklone od obožavalaca, a veći deo dana drema po nameštaju. Običaj je da u Dauning stritu bude mačka, što je tradicija od 1920. godine. Mediji su šaljivo naveli da Lari, zbog mera štednje, radi besplatno i ne dobija platu.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.