Izvor: Radio 021, 22.Maj.2020, 17:54

MUP: Istraživanje BCBP-a tendenciozno, cilj diskreditovanje rada policije tokom vanrednog stanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da su navodi iz istraživanja Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP) "tendenciozni i neistiniti", da imaju za cilj "da diskredituju rad MUP i policajaca koji su za vreme trajanja vanrednog stanja bili angažovani danonoćno zarad očuvanja bezbednosti i zdravlja građana".

Kako je navedeno, policijski službenici su "prema svima postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i bez sumnje su pokazali visok stepen odgovornosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u situaciji sa kojom se prvi put suočavaju".

Ističe se da "zarad istinitog informisanja javnosti", MUP mora da napomene da je dozvole za kretanje tokom trajanja policijskog časa izdavalo to ministarstvo na osnovu zahteva koje su drugi državni organi dostavljali.

Osvrnuvši se na istraživanje BCBP, MUP je naglasio da "nijedan drugi organ nije mogao da izda dozvolu za kretanje kako se u 'istraživanju' navodi".

U pomenutom istraživanju BCBP je naveo da policija tokom vanrednog stanja "nije uvek postupala profesionalno, srazmerno, politički neutralno i vodeći računa najpre o potrebama i pravima građana".

Osim toga, BCBP je ukazao i da kriterijumi na osnovu kojih je MUP izdavao dozvole za kretanje tokom policijskog časa "nisu bili propisani".

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.