Izvor: Radio 021, 17.Jun.2020, 11:58

MK grupa završila preuzimanje Viktorija grupe

Kompanija MK grupa danas je saopštila da je završila kupovinu 67 odsto akcija Viktorija grupe, jedne od najvećih agrobiznis kompanija u Srbiji.

Integracijom kompanija članica Viktorija grupe Sojaprotein, Viktorija Oil, Viktorija Logistik, Luka Bačka Palanka i VZS Stočna hrana, MK grupa je stekla status većinskog vlasnika dok dosadašnji akcionari, Milija Babović i kompanija Apsara ostaju manjinski vlasnici.

Finansijski direktor MK grupe Andrija Vuković rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je da će bogato iskustvo, stabilnost poslovanja i strateška usmerenost te kompanije ka implementiranju najnovijih trendova u poljoprivredi doprineti daljem jačanju i rastu Viktorija grupe.

On je istakao da je zadovoljan što je kompanija čiji se proizvodi od soje i suncokreta izvoze u više od 60 zemalja postala deo uspešne kompanije kao što je MK grupa, koja je regionalni lider u agraru, bankarstvu i turizmu.

Dodao je da će srpski poljoprivrednici i dalje u MK grupi imati pouzdanog partnera, "spremnog da uloži znanje i sredstva, da bi obezbedio plasman domaćih proizvoda na svetska tržišta".

Viktorija grupa sarađuje sa više od 300 poljoprivrednih zadruga i 40.000 poljoprivrednika, a njeni proizvodi od soje i suncokreta mogu da se nađu u 60 zemalja širom sveta, od čega čak 80 odsto odlazi na tržište Evropske unije.

Kompanija MK grupa, koja 35 godina posluje u agraru, najveća je vertikalno integrisana kompanija u tom sektoru u Srbiji i jedna od najvećih u ovom delu jugoistočne Evrope. Obrađuje 20.000 hektara u Srbiji i ujedno je najveći izvoznik žitarica u Srbiji.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.