Izvor: Radio 021, 30.Sep.2019, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljudi najmanje veruju kineskim proizvodima, najviše nemačkim

Globalni potrošači najviše cene proizvode iz Nemačke, a uglavnom su nepoverljivi prema kineskim, prema objavljenom istraživanju kompanije za javno mnjenje YouGov i univerziteta Kembridž.

Više od polovine ispitanika u 23 zemlje pozitivno je ocenilo nemačke proizvode, a samo šest odsto dodelilo im je negativnu ocenu, pokazuju rezultati internet ankete. Time je Nemačka u istraživanju osvojila 45 bodova.

Italija je zauzela drugo mesto sa 38 bodova, a u stopu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prate Velika Britanija i Francuska, obe sa po 34 boda. Japan je osvojio 33 boda i bolji je za pet bodova od Južne Koreje.

Kineske proizvode 44 odsto ispitanika je ocenilo negativno, a njih 15 odsto pozitivno. Kina se time svrstala na poslednje, 12. mesto u grupi zemalja proizvođača, s osvojenih neto 29 bodova.

Anketirani su potrošači iz zemalja i regija visokog dohotka, uključujući Evropsku uniju, SAD, Australiju i Japan, ali i onih s niskim dohotkom, poput Indije, Meksika, Kine, Nigerije i Južnoafričke Republike.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

POTROŠAČI NAJVIŠE CENE OVE PROIZVODE I dalje najmanje veruju kineskim

Izvor: Blic, 01.Okt.2019, 09:33

Globalni potrošači najviše cene proizvode iz Nemačke, a uglavnom su nepoverljivi prema onim kineskim, pokazuje istraživanje kompanije za javno mnjenje "YouGov" i Univerziteta Kembridž.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.