Izvor: Radio 021, 22.Jul.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leonardo Dikaprio: Rusi mole zvezdu da spasi Bajkalsko jezero

Rusi su preplavili naloge glumca na društvenim mrežama, želeći da mu skrenu pažnju na jezero.

Getty ImagesOskarovac je takođe i aktivista za zaštitu životne sredine

Obožavaoci i obožavateljke Leonarda Dikaprija verovatno su zbunjeni posle čitanja komentara na njegovom Instagram nalogu.

Nalozi holivudske zvezde na društvenim mrežama preplavljene su hiljadama komentara na ćirilici, kojima se Dikaprio poziva da „uradi nešto povodom Bajkalskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jezera".

To je veliko jezero u Rusiji za koje Svetska fondacija za prirodu tvrdi da je pod velikim rizikom od zagađenja i izloženo krivolovu.

Kada se jezero pretvori u močvaru Popularno jezero sa Instagrama je „toksično“

A Instagram nalog poznatog holivudskog glumca je posebno zanimljiv za čitanje, kako Rusi „bombarduju" njegove postove, tražeći pomoć od Levuške (ruski prevod imena Leonardo):

Leonardodicaprio/InstagramNajzastupljeniji komentar na Dikaprijevom Instagram nalogu je 'Spasite Bajkal', napisan na ruskom i engleskom

Jedan komentar glasi: „Levuška! Spasi naše Bajkalsko jezero! Bratski te molimo, u ime svih Rusa.

Na Dikaprija su se „okomili" verovatno zbog njegovog aktivizma, pošto glumac često na društvene mreže kači objave iz oblasti ekologije.

Osnovao je Leonardo Dikaprio fondaciju 1998. godine, a za BBC je 2016. godine izjavio da smatra da su klimatske promene glavni problem sa kojim se mladi danas suočavaju.

Međutim, možda su Rusi izabrali baš ovog glumca zato što je 2012. godine izjavio da je njegova baka bila Ruskinja, što su neki iskorisitili kako bi mu napisali „seti se bake".

Izgleda da su ovi zahtevi krenuli od popularnog naloga koji deli vesti o ruskom gradu Ulan-Udeu, koji se nalazi blizu Bajkalskog jezera.

https://www.instagram.com/p/B0DN8a3I0Ri/

„Hajde da svi pišemo Leonardu Dikapriju zbog problema na Bajkalskom jezeru", napisao je jedan korisnik. „On je poznati eko-borac i medijska ličnost."

„Zemljaci, podržite ovaj pokret. Bajkalsko jezero je sve što imamo."

„Komentarišite na profilu Leonarda Dikaprija i ne zaboravite da stavite hešteg Spasite Bajkal (#spastibaйkal) i Bajkal je naš (#baйkalnaš)."

Ovo je izazvalo stampedo komentara na društvenim mrežama.

„Titanik uskoro neće imati gde da plovi", našalio se jedan korisnik, dok je drugi dodao: „Da je Titanik sniman na Bajkalskom jezeru, ti ne bi potonuo!".

Drugi su pozvali Dikaprija da poseti Rusiju i vidi „ekološki haos", dok ga je jedna korisnica opisala kao „život na buretu baruta".

Neki su se osvrnuli i na staru šalu, obećavajući Dikapriju da će mu kupiti još jednog Oskara ukoliko im pomogne.

Leonardodicaprio/InstagramLazzy_Shark: „Ako Leo spasi Bajkal, cela Rusija će priložiti novac da dobije Oskara". Sergeyplotnikov: „Već ima Oskara".

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.