Legalnim onlajn prikazivanjem filmova protiv piraterije

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2016, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legalnim onlajn prikazivanjem filmova protiv piraterije

Platforma za legalno onlajn prikazivanje filmova i serija u Srbiji netfilm.tv, koja bi, kako osnivači navode, trebalo da smanji pirateriju, predstavljena je danas.

Na platformi je 531 film, serija i dokumentarac iz Srbije i nekoliko iz regiona, a publika će po registrovanju moći da ih gleda uz izvesnu nadoknadu, čija će visina zavisiti od filma. Publika će moći i da se pretplati nedeljno ili mesečno.

Autori i producenti će biti zaštićeni od piraterije ako odluče >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da svoje flmove postave na toj platformi, tako što će, odmah po potpisivanju ugovora i postavljanja filmova na netfilm.tv, njihova dela biti skinuta sa svih piratskih platformi, uključujući "Youtube" i torente, rekao je producent Saša Jakšić.

On je kazao da će "obaranje filmova" s piratskih platformi kroz legalne procedure biti uspešno, ali tu i tamo će nešto da se provuče kroz skrivene putanje, mada smatra da je za to mali krug korisnika koji neće moći da utiče na gledanost.

Predsednik Grupacije kinematografije pri PKS Dragan Bjelogrlić rekao je da su državne institucije dale široku podršku projektu, uključujući MUP i tužilaštvo, te da se nadaju da će piraterija biti svedena na nivo koji neće značajno uticati na budžet producenata i autora.

"Ovo je pokušaj da se piraterija spreči i da konačno autori i producenti mogu da eksploatišu svoja dela koja se prikazuju putem interneta i dobiju za to naknade koje im pripadaju", rekao je Bjelogrlić i dodao da se nada uspehu tog koncept borbe protiv piraterije.

Direktor Vižn tima Dragan Djurković pozvao je producente da filmove dostavljaju u najboljem mogućem kvalitetu za prikazivanje. Na sajtu su uz svaki naslov filma navedeni osnovni opis radnje i njegovi akteri.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.