Lažni leci o izgradnji šahtova u Rumenki

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2017, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni leci o izgradnji šahtova u Rumenki

JKP "Vodovod i kanalizacija" apeluje na meštane Rumenke da ne nasedaju na letke sa netačnim informacijama, koji su se nedavno pojavili u ovom mestu.

Ovo preduzeće je saopštilo da su im se obratili građani Rumenke koji su dobili letak u kojem stoje netačne informacije koje se tiču izgradnje kanalizacije, a koje im mogu stvoriti nepotreban trošak. Iako 021.rs nije imao uvid u sam letak koji su dobili Rumenčani, u "Vodovodu" kažu da se u njemu navodi da bi meštani trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da sami počnu sa postavljanjem šahtova i radovima u svojim dvorištima.

"Ta informacija je netačna, a mi ne znamo zašto ju je neko pustio među meštane. Kada 'Vodovod' preuzme projekat izgradnje fekalne kanalizacije znaće se informacije o tome šta je obaveza domaćinstava i kakav šaht bi trebalo da se napravi, odnosno kojih dimenzija, kog nagiba i slično. To trenutno ni mi ne znamo. Zbog toga apelujemo na građane da se ne obaziru na informacije ili letke koji se pojavljuju, te da ništa ne započinju samostalno. Kada dođe vreme za to, naše preduzeće će građane direktno informisati", poručuju u ovom preduzeću.

Izgradnja fekalne kanalizacije planirana je u tri faze, a trenutno se odvijaju radovi na drugoj. Treća faza je planirana za 2018. godine.

Kada Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije završi sve radove, odnosno kada izgradi sekundarnu kanalizacionu mrežu, a potom izvrši tehnički prijem iste, dobije upotrebnu dozvolu, objekat se potom predaje na održavanje "Vodovodu i kanalizaciji". Tek nakon svih ovih procesa počinje izgradnja kanalizacionih priključaka za domaćinstvo.

Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.