LSV TRAŽI VRAĆANJE IMOVINE VOJVODINI

Izvor: Kurir, 11.Feb.2011, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV TRAŽI VRAĆANJE IMOVINE VOJVODINI

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da je Glavni odbor te partije doneo odluku da pokrene pitanje vraćanja imovine i izvornih prihoda Vojvodini.

Kostreš je rekao da su prošli svi ustavni i zakonski rokovi za donošenje zakona o imovini Vojvodine i zakona o prihodima pokrajine.

On je dodao da je donošenje tih zakona ujedno i jedan od preduslova za nastavak evropskih integracija Srbije.

"Nećemo ucenjivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << partnere u vladajućoj koaliciji ali ćemo snagom argumenata objasniti da je donošenje tih zakona od životnog interesa za građane Vojvodine i za evropske integracije države", naveo je Kostreš.

Neće biti ni brzo ni lako

On je dodao da je LSV svesna da proces vraćanja imovine i prihoda Vojvodini neće biti ni brz ni lak, pošto postoje velike razlike i u vladajućoj koaliciji u pogledu tih pitanja.

Prema njegovim rečima, LSV smatra da Vojvodini mora da se vrati sva imovina kojom je raspolagala i upravljala pokrajina pre "Miloševićevog puča" iz 1988. godine.

Kostreš je rekao da ta imovina uključuje i puteve, i železnice, i poštu, i Telekom, i elektroprivredu, i Naftnu industriju Srbije (NIS).

"NIS je poklonjen Rusima za 400 miliona evra a Vojvodina nije obeštećena, iako je NIS pre svega vojvođanska imovina", kazao je Kostreš.

Vojvodina bila najbogatiji deo Srbije

Prema njegovim rečima, i podaci Republičkog zavoda za statistiku o siromašenju Vojvodine u odnosu na Beograd i ostatak Srbije jasno govore da je pitanje imovine i izvornih prihoda neophodno hitno rešavati.

"Samo sa imovinom i izvornim prihodima jedan region može da upravlja svojom sudbinom", ocenio je Kostreš.

On je podsetio da je Vojvodina bila najbogatiji deo Srbije i ocenio da je to razlog zašto je iz nje najviše izvlačeno za potrebe centralne kase.

Kostreš nije želeo da komentariše izjave pojedinih političkih analitičara da je došlo vreme da se raspravlja o pitanju secesije Vojvodine od Srbije.

"Pitanja o secesiji ne bih komentarisao jer niko ozbiljan to pitanje danas ne postavlja", kazao je Kostreš.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kostreš: Kreće inicijativa za povratak imovine Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2011

NOVI SAD -..Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da je Glavni odbor te partije doneo odluku da pokrene pitanje vraćanja imovine i izvornih prihoda Vojvodini...Kostreš je na konferenciji za novinare rekao da su prošli svi ustavni i zakonski rokovi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Inicijativa za povratak imovine Vojvodine

Izvor: Radio 021, 11.Feb.2011

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da je Glavni odbor te partije doneo odluku da pokrene pitanje vraćanja imovine i izvornih prihoda Vojvodini.

Nastavak na Radio 021...

Vratiti imovinu i prihode Vojvodini

Izvor: B92, 11.Feb.2011

Novi Sad -- Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je LSV odlučila da pokrene pitanje vraćanja imovine i izvornih prihoda Vojvodini...Kostreš je rekao da su prošli svi ustavni i zakonski rokovi za donošenje zakona o imovini Vojvodine i zakona o prihodima pokrajine...On...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.