Izvor: Radio 021, 22.Nov.2019, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krov nad glavom" apelovao na izvršitelja da se odrekne potraživanja kako porodica ne bi ostala na ulici

Aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" predali su danas privatnom izvršitelju Kosti Aleksiću molbu za odricanje od troškova izvršenja u slučaju porodice Kukor sa Podbare.

Nemanja Pantović iz "Krova nad glavom" kaže za 021 da se nada da će izvršitelj razmotriti njihovu molbu i postupiti humano.

"To je dakle nekih 70 hiljada koju porodica treba da plati, iako su već platili 146 hiljada dinara za sudske troškove i sada se terete za još neke dodatne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << troškove, kao što su troškovi bravara i slično. Tako da su to neki parališući troškovi zbog kojih će, na kraju krajeva, ako se ne otplate, a neće moći zbog materijalne situacije porodice, izvršitelj zbog svojih potraživanja da proda kuću porodice", kaže Pantović.

Dodaje da se izvršitelji u medijima na neki način pravdaju time da oni nisu ti koji su birali da imaju ove troškove, nego da je Ministarstvo pravde sastavilo javno-izvršiteljski tarifnik.

"Ipak, svaki izvršitelj ima tu slobodu, to pravo da se odrekne tih svojih potraživanja prema dužnicima, tako da smo mi to zapravo tražili. Tako da ovim hoćemo da proverimo da li je to zapravo tako. U ovoj situaciji je stvarno imperativno da se ovi troškovi na neki način umanje, da bi se pomoglo porodici da ne završi na ulici", objašnjava Pantović.

Izvršitelj Kosta Aleksić nije bio na adresi iako je, kako kaže Pantović, na tabli na ulazu naglašeno da je od 10 do 13 časova rad sa strankama, ali su aktivisti uspeli da predaju molbu njegovoj asistentkinji.

Aktivisti su dali rok izvršitelju do ponedeljka da odgovori na njihovu molbu.

Pantović naglašava da će oni i na druge načine nastaviti da pomažu porodici Kukor, pa će se tako u sredu organizovati benefit večera za njih u Crnoj kući, a u planu je i aukcija umentičkih dela koje će za ovu svrhu donirati pojedini umetnici.

Opširnije o problemima porodice Kukor u našem tekstu OVDE.

Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.