Izvor: Radio 021, 12.Feb.2021, 19:21

Krizni štab traži skraćenje radnog vremena kafića, građani kažu da je vreme da se u potpunosti otvore

Krizni štab tražiće skraćenje radnog vremena kafića, dok građani kažu da je vreme da se u potpunosti otvore.

U medijima se danas ponovo pokrenulo pitanje skraćenje rada kafića, pa čak i zatvaranje zbog rasta broja novih slučajeva korone. Ako broj novozaraženih nastavi da raste, medicinski deo Kriznog štaba možda će tražiti sledeće sedmice da se epidemiološke mere zategnu, a kao jedna od mera spominje se i zatvaranje kafića i ugostiteljskih objekata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Građani nisu saglasni sa ovom potencijalnom merom, već smatraju da je vreme da se kafići u potpunosti otvore - rezultat je ankete na portalu 021.rs.

Odgovor da treba u potpunosti otvoriti kafiće je prikupio skoro 27 odsto od ukupno nešto više od 5.000 učesnika ankete. Nešto veći procenat građana (oko 30 odsto) smatra da kafiće treba otvoriti ili delimično - do 23h radnim danima, a vikendnom do ponoći ili do 22 sata svakog dana. Tek 4 odsto njih misli da lokale treba ostaviti otvorene, ali uz zabranu "živih" svirki.

Oko 22 odsto Novosađana reklo je da radno vreme treba ostaviti kako je trenutno - do 20h, dok je tek 6 odsto građana izabralo da treba dodatno skratiti radno vreme.

Rigorozno je skoro 10 odsto anketiranih, te je odgovorilo da kafiće treba u potpunosti zatvoriti.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je na konferenciji za novinare Kriznog štaba da je u Srbiji evidentno pogoršanje situacije sa virusom korona i brojem novoobolelih i da se uveliko razmišlja o pooštravanju mera, ali ih za sada nije konkretizovao.

Na pitanje koje mere će biti pooštrene, Kon kaže da nema ovlašćenje medicinskog dela Kriznog štaba da to konkretizuje. "Jasno je da sve dolazi u obzir", poručuje Kon. Što se tiče zatvaranja ugostiteljskih objekata, Kon kaže da to "ne dolazi u obzir, već razmišljanje o dužini radnog vremena".

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.