Izvor: Radio 021, 16.Jun.2020, 07:09

Kozmetički brendovi izbacuju talk iz svojih proizvoda nakon optužbi da je kancerogen

Veliki kozmetički brandovi "Chanel", "Revlon" i "L'Oreal" odustaju od upotrebe talka u svojim proizvodima, zbog sudskih tužbi u SAD da prouzrokuje karcinom i zabrinutosti potrošača.

U tome su im se pridružile i druge kompanije.

Prema pisanju Rojtersa, kompanija "Chanel" uklonila je talk iz praškastog pudera za lice i pudera za telo zbog negativne percepcije njegovog mineralnog sastava. Kompanija "Revlon" je učinila isto, a "L'Oreal" pronalazi neka druga rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i adekvatnu zamenu.

Talk kao mineral se ponekad nalazi u sastavu iste stene kao i azbest koji ima veoma kancerogeno dejstvo, a koristi se u hiljadama različitih kozmetičkih i proizvoda za ličnu higijenu jer apsorbuje vlagu, sprečava znojenje i čini kožu mekom.

Hiljade tužbi zbog karcinoma, neke čak iz 2013. godine, podignute su protiv "Johnson&Johnson" (J&J). Navodi tužioca da je azbestna kontaminacija prouzrokovala karcinom započeli su 2017. godine.

Drugi proizvođači pudera u kojima se koristi talk takođe su se suočili s tužbama, uključujući "Revlon", "Chanel" i "Avon".

"J&J" je prošlog meseca najavio da će prestati da prodaje puder za bebe u SAD i Kanadi, a kao razlog je naveden pad prodaje i negativna reklama.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kozmetički brendovi izbacuju talk iz svojih proizvoda jer jer kancerogen

Izvor: Luftika.rs, 16.Jun.2020

Veliki kozmetički brandovi „Chanel“, „Revlon“ i „L’Oreal“ odustaju od upotrebe talka u svojim proizvodima, zbog sudskih tužbi u SAD da prouzrokuje karcinom i zabrinutosti potrošača.. U tome su im se pridružile i druge kompanije.. Prema pisanju Rojtersa, kompanija „Chanel“ uklonila...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.