Korona bilans u Srbiji – Još 44 zaraženih

Izvor: Luftika.rs, 30.Mar.2020, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korona bilans u Srbiji – Još 44 zaraženih

Krizni štab Srbije za borbu protiv epidemije koronavirusa, objavio je danas da je u poslednja 24 sata zabeleženo još 44 slučaja zarazer u našoj državi.
Ukupan broj zaraženih trenutno iznosi 785.
Prema podacima danas do 9 časova, hospitalizovano je ukupno 540 pacijenata, a na respiratoru je 62.
U protekla 24 sata, dogodila su se i još tri smrtna slučaja.
– Imamo razloga da se ozbiljno nadamo da smo puno toga uradili, videćemo dalje, ali se povećava broj osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << na respiratoru i to pokazuje koliko imamo ljudi u životnom riziku. – rekao je epidemiolog Predrag Kon.
Do danas u 15 časova, u Institutu „Torlak“ testirano je ukupno 3.084 osoba.
Na pitanje novinara o navodnom kašnjenju sa rezultatima testova na virus korona, zbog čega su se danas pobunili građani u karantinu u Košutnjaku, Kon kaže da jeste došlo do izvesnog kašnjenja u čekanju rezultata. Najavljuje da se planira aktivacija više laboratorija u Srbiji koje bi mogle da rade testove kako bi se obradio veći broj uzoraka i kako bi se brže dobijali rezultati. Za sada testove radi samo Torlak.
Govoreći o prosečnom uzrastu obolelih, Kon kaže da je 65 odsto uzrasta između 25 i 55 godina, negde oko 20 odsto su stariji od 60 godina, a u prvoj nedelji je bilo najviše obolevanja od 55 do 60 godina.
– Mi nemamo podatke koji stižu iz Italije o ogromnom broju starijih koji su inficirani. Najviše obolelih je radno aktivnih. Devet preminulih je muškog pola, sedam ženskog, tu nema neke razlike. Procenat smrti je 2,04 odsto. –  dodaje Kon.
Izvor: 021.rs
Žena iz Temerina 15 žrtva koronavirusa u Srbiji

Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Sloveniji 756 zaraženih, stabilizuje se rast broja obolelih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Mar.2020

Broj zaraženih korona virusom u Sloveniji je 756, što je 62 više nego dan ranije, u nedelju, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja ističući da se rast broja zaraženih "stabilizuje". Hospitalizovano je ukupno 115 zaraženih, od čega ih 28 na odeljenjima za intenzivnu negu, a broj smrtnih slučajeva...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

U Hrvatskoj 77 novoobolelih, ukupno 790 zaraženih i šest umrlih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Mar.2020

U Hrvatskoj je 77 novoobolelih od korona virusa i sada je trenutno 790 zaraženih, oporavljenih 64, a preminulih je i dalje šest, objavio je danas Nacionalni štab civilne zaštite. Ministar zdravlja Vili Beroš izjavio je na konferenciji za novinare da se na respiratoru nalazi 27 osoba, dok je oporavljenih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

U Kalifroniji UDVOSTRUČEN broj zaraženih

Izvor: Blic, 30.Mar.2020

Guverner američke države Kalifornija Gevin Njusom rekao je danas da je broj smeštenih u bolnicu zbog virusa korona u toj državi skoro udvostručen u protekla četiri dana, te da je u istom periodu broj pacijenata na odelenjima intenzivne nege utrostručen.

Nastavak na Blic...

Naslovna strana za utorak, 31. mart 2020. godine

Izvor: Beta, 31.Mar.2020, 09:35

Dnevne novine na naslovnim stranama za utorak 31. mart najviše pišu o borbi protiv korona virusa i najavljenim ekonomskim merama.ALO  -  "Najteže je gledati sve te ljude kako se bore za dah", govori za ove novine glavna sestra Infektivne klinike Ana Simović. "Opaki virus ubio omiljenog vladiku",...

Nastavak na Beta...

Srbija u dva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Mar.2020

U Srbiji 785 osoba inficirano korona virusom, epidemiolog Predrag Kon kaže da je za 24-časovni policijski čas preduslov ozbiljno pogoršanje situacije. EU odobrila paket pomoći za zemlje Zapadnog Balkana u borbi protiv ove infekcije, Srbija traži dodatnu logističku podršku. Vlada danas predstavlja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.