Koronavirus Srbija

Korona bilans u Srbiji – Još 44 zaraženih

Krizni štab Srbije za borbu protiv epidemije koronavirusa, objavio je danas da je u poslednja 24 sata zabeleženo još 44 slučaja zarazer u našoj državi.

Ukupan broj zaraženih trenutno iznosi 785.

Prema podacima danas do 9 časova, hospitalizovano je ukupno 540 pacijenata, a na respiratoru je 62.

U protekla 24 sata, dogodila su se i još tri smrtna slučaja.

– Imamo razloga da se ozbiljno nadamo da smo puno toga uradili, videćemo dalje, ali se povećava broj osoba na respiratoru i to pokazuje koliko imamo ljudi u životnom riziku. – rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Do danas u 15 časova, u Institutu “Torlak” testirano je ukupno 3.084 osoba.

Na pitanje novinara o navodnom kašnjenju sa rezultatima testova na virus korona, zbog čega su se danas pobunili građani u karantinu u Košutnjaku, Kon kaže da jeste došlo do izvesnog kašnjenja u čekanju rezultata. Najavljuje da se planira aktivacija više laboratorija u Srbiji koje bi mogle da rade testove kako bi se obradio veći broj uzoraka i kako bi se brže dobijali rezultati. Za sada testove radi samo Torlak.

Govoreći o prosečnom uzrastu obolelih, Kon kaže da je 65 odsto uzrasta između 25 i 55 godina, negde oko 20 odsto su stariji od 60 godina, a u prvoj nedelji je bilo najviše obolevanja od 55 do 60 godina.

– Mi nemamo podatke koji stižu iz Italije o ogromnom broju starijih koji su inficirani. Najviše obolelih je radno aktivnih. Devet preminulih je muškog pola, sedam ženskog, tu nema neke razlike. Procenat smrti je 2,04 odsto. –  dodaje Kon.

Izvor: 021.rs

Žena iz Temerina 15 žrtva koronavirusa u Srbiji

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
Share via
Copy link