Izvor: Radio 021, 18.Jan.2021, 19:38

Kongres bio kratko zatvoren jer je u blizini došlo do požara

Američki Kongres u ponedeljak je iz predostrožnosti bio privremeno zatvoren, pošto je nedaleko od kompleksa izbio požar, saopštila je policija Kapitola, dok je američka Tajna služba tvitovala da "ne postoji pretnja po javnost".

Prema izjavama očevidaca, blizu Kapitola se video dim, a vatrogasna služba prestonice saopštila je da je ispod nadvožnjaka nedaleko od zgrade Kongresa izbio požar koji je ugašen i da je dim verovatno posledica tog incidenta, prenosi Glas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Amerike.

Povređenih nije bilo.

Federalni istražni biro (FBI), pred inauguraciju izabranog američkog predsednika Džoa Bajdena zakazanu za sredu, 20. janura, sprovodi bezbednosnu proveru 25.000 pripadnika Nacionalne garde poslatih u Vašington kako bi se obezbedio taj događaj, zbog zabrinutosti od potencijalnog napada insajdera.

Sekretar vojske Rajan Mekarti rekao je agenciji Asošijeted pres da do sada provera nije otkrila nijedno sporno pitanje među pripadnicima garde.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Incident,   FBI

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vašington dva dana uoči inauguracije

Izvor: VOA, 18.Jan.2021

Dva dana uoči inauguracije izabranog predsednika Džozefa Bajdena – širi centar prestonice Sjedinjenih Država Vašingtona je pod posebnim bezbednosnim merama. Brojne gradske saobraćajnice su zatvorene, raspoređeni su pripadnici Nacionalne garde, kao i jedinice Tajne službe koje, na postavljenim...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.