Izvor: Radio 021, 29.Mar.2020, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kon: Podržaću sve do dvadesetčetvoročasovnog zatvaranja

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da struka podržava svaku odluku koja se odnosi na smanjenje kontakata.

Kako je izjavio, on će podržati sve do dvadesetčetvoročasovnog apsolutnog zatvaranja, jer "ulazimo u dane kada je u drugim zemljama naglo rastao broj obolelih, a kasnije i broj umrlih".

"Nemojmo da gledamo samo ovaj trenutak, treba da gledamo unapred, a onda odlučujemo vrlo energično. Ova situacija je izazov za sve nas, mi smo u jednom ratu, ovo jeste >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ratno stanje", istakao je Kon i poručio da tu nema više prenemaganja.

Naveo je da on lično podržava sve što se odnosi na smanjenje bilo kakvog kontakta i da će struka stati iza toga.

"Konretno za puštanje i izlazak pasa, direktno smo pitani i mi smo rekli da može", rekao je, ali dodao da su se pojavile zloupotrebe u tom periodu između osam i devet i da svaka mogućnost zloupotrebe nečega što je dato u najbolje moguće svrhe nema veze sa strukom.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.