Izvor: Radio 021, 17.Nov.2019, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Književno i filmsko veče "Teatar jedinstven u svetu. Dopisno pozorište" u ponedeljak

Književno i filmsko veče "Teatar jedinstven u svetu. Dopisno pozorište" autora Vlada Mićunovića održaće se u ponedeljak, 18. novembra, u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

Dopisno pozorište je jedinstven teatar u svetu. Smisao je da svaki čovek svojim stvaralaštvom doprinosi globalnoj kulturi sveta. To znači da svaki čovek može sarađivati u kulturnom procesu dopisnog pozorišta. Dopisno pozorište je specifična vrsta teatarske organizacije i igre osnovano u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Novom Sadu 1974. godine.

Svi su pozvani da razgovaraju o ovom pozorištu, uz promociju knjige i filmsku projekciju.

Učestvuju:

- Zoran Maksimović, glavni kustos Pozorišnog muzeja Vojvodine

- Goran Vukčević, reditelj

- Predrag Momčilović, profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu

- Ivan Obrenov, recenzent knjige

- Prvoslav Marić, reditelj

- Predrag Ćurić, reditelj

- Miroslav Petrović, dramski umetnik

- Danijela Živanov, glumica

- Radovan Vlahović, izdavač (Banatski kulturni centar Novo Miloševo)

- Vladimir Stojanov, dramski umetnik

Filmovi:

1. Svoga Pozorišta gospodar - Vladimir Stojanov, režija Goran Vukčević

2. Dopisno pozorište Mladena Dražetina, režija Petar Ljubojev

Nagrade: Gran-pri Arman Lanu za film u celini, Internacionalni Radio i TV festival URTI, Institucija UNESKO, Monte Karlo, 4.02.1986. Film je bio u zvaničnoj konkurenciji za upis u registar UNESKO programa Pamćenje sveta za 2012. godinu.

Program će početi u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Peti festival folklora Srba iz regiona u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2019

Peti festival folklora Srba iz Krajine, Republike Srpske i Federacije BiH održan je u Novom Sadu...Manifestaciju, koja za cilj ima očuvanje kulturnog nasleđa Srba organizuju Zavičajno udruženje "Sava Mrkalj" i Savez Srba iz regiona, a podržavaju Pokrajinska vlada i grad Novi Sad...Promocija kulture...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.