Izvor: Radio 021, 04.Jun.2020, 07:11

Klepetan se ipak vratio Malenoj

Poznati par belih roda, Klepetan i Malena, ponovo su zajedno, iako su svi, uključujući i Stjepana Vokića koji se brine o Malenoj, mislili da je Klepetan uginuo prošle godine, on se ipak vratio u Brodski Varoš u Hrvatskoj, prenosi Index.hr.

Portal piše da Vokić u početku nije bio siguran da je reč o Klepetanu, ali sada sa sigurnošću tvrdi da je reč o njemu.

"Istina je, vratio se u aprilu, zasad imaju tri jajeta, jedno se razbilo, hladnoća je gadno na njih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << delovala. Evo baš je sad bio sa mnom tu u dvorištu dok ona leži na jajima", rekao je Vokić, koji je, kako je naveo, bio šokiran Klepetanovim povratkom i ove godine.

"Prošle godine je došao 18. marta, isto je bilo prehladno za njih, jaja su im se posmrzavala pa je on 18. aprila otišao. Ja sam tada mislio da je otišao da ugine, nije se vraćao celu godinu. To je jedino na što sam mogao sumnjati, međutim, sada je ponovo došao. Sad samo što ne pleše oko mene, kao da se izvinjava, ne znam kako to drugačije da protumačim", rekao je Vokić i dodao da u blizini ima nekoliko gnezda, ali za sada samo Klepetan i Malena imaju jaja.

Vokić 27 godina brine za rodu Malenu, a ljubavna priča između nje i Klepetana obišla je svet.

Od 2001. godine Klepetan je leteo iz Južnoafričke Republike u Brodski Varoš u blizini Slavonskog Broda kako bi se pario s Malenom koja ne može da leti zbog slomljenog krila.



Autor: Index.hr, FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Klepetan se opet vratio Malenoj, a svi su mislili da je uginuo

Izvor: Luftika.rs, 04.Jun.2020

Jeste li čuli za neverovatnu ljubav Malene i Klepetana, para belih roda u Hrvatskoj?. Skoro 20 godina Klepetan odlazi u Južnu Afriku, da bi se u proleće vratio svojoj Malenoj, koja zbog slomljenog krila ne može da leti, te ga čeka u Hrvatskoj.. O Malenoj već skoro tri decenije brine gospodin Vokić...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.