Izvor: Radio 021, 04.Jun.2019, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina izdala i upozorenje građanima koji putuju u SAD

Kineske vlasti izdale su upozorenje državljanima te zemlje koji putuju u SAD.

"Kineski državljani koji budu putovali u SAD mogu biti privođeni, ispitivani i mogu biti žrtve lošeg tretmana američkih snaga bezbednosti", navodi se u saopštenju kineskog Ministarstva spoljnih poslova.

Upozorenje Ministarstva iz Pekinga dostavljeno je svim kineskim diplomatsko-konzularnim kancelarijama u SAD i od njih je zatraženo da budu na usluzi kineskim državljanima u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bilo kakvih incidenata.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je upozorenje na snazi do kraja ove godine. Juče je i kinesko Ministarstvo kulture upozorilo sve Kineze da zbog čestih oružanih napada u SAD budu oprezni u slučaju da putuju u tu zemlju. Kina je pozvala studente da pojačaju procenu rizika, pre nego što odu da studiraju u SAD, usled zabrinutosti zbog nedavnog odbijanja viza kineskim državljanima

Sve to se dešava u jeku trgovinskog rata koji SAD i Kina vode nakon što je administracija američkog predsednika Donalda Trampa povećala carine na kineske proizvode.

Autor: 021, Anadolija

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.