Izvor: Radio 021, 27.Okt.2020, 15:18

Kapiten Voše Nikola Drinčić igrač kola Superlige Srbije

Kapiten Vojvodine Nikola Drinčić proglašen je za igrača 12. kola Superlige Srbije.

Drina je vodio svoj tim do pobede na gostovanju Zlatiboru. On je najpre dao gol sa velike udaljenosti, da bi potom bio asistent kod drugog pogotka Novosađana.

"Najzaslužniji za važan trijumf Novosađana na gostovanju u Užicu je iskusni Nikola Drinčić, kapiten i može se slobodno reći najvažniji igrač Vojvodine u svim taktičkim postavkama trenera Nenada Lalatovića. Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sjajne asistencije i još sjajnijeg pogotka sa distance, u njegovom već dobro poznatom stilu, on se tokom čitavog susreta sjajno kretao i sarađivao sa saigračima. Svojim iskustvom i neospornom klasom ulivao je sigurnost čitavom timu, kako u defanzivnim, tako i u ofanzivnim zadacima", navodi se u objašnjenju zbog čega je tridesetšestogodišnjak igrač kola.

Tokom aktuelne sezone bio je starter na svih 12 prvenstvenih mečeva novosadskog tima. Navijači Vojvodine su prepoznali njegovo zalaganje, pa je zasluženo proglašen za najboljeg igrača tima u prošloj sezoni. Bio je kapiten Voše u finalu Kupa protiv svog bivšeg tima - Partizana. Velike simpatije navijača osvojio je i kada je Emilu Rockovu, prethodnom kapitenu i detetu Vojvodine, prepustio čast da bude prvi koji će podići pehar Kupa Srbije, drugi u klupskoj istoriji.

Drinčić je rođen u Beogradu, a karijeru je započeo u Partizanu. Nastupao je za Teleoptik, Spartak, Banat, turski Gazientepspor, ruske klubove Amkar, Spartak Moskva i Krasnodar, izraelski Makabi iz Haife, Rad, Čukarički i Radnički iz Niša, odakle je u julu 2019.godine i stigao u Vojvodinu. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Srbije (U21), kao i 32 nastupa za nacionalnu selekciju Crne Gore.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.