Izvor: Radio 021, 25.Apr.2020, 09:59

Kanada sumnja u kvalitet oko milion kineskih maski, nije ih podelila lekarima

Kanadske vlasti saopštile su da oko milion maski tipa KN95 kupljenih od Kine ne odgovara normama i zbog toga nisu podeljene zdravstvenim radnicima koji se bore protiv koronavirusa.

Kanadska Agencija za javno zdravlje identifikovala je oko "milion maski KN95 koje ne ispunjavaju norme" vlade, izjavio je Frans presu neimenovani portparol Ministarstva zdravlja.

Te maske nisu podeljene zdravstvenim radnicima u zemlji, dodao je portparol naveo da će se proceniti njihova eventualna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << upotreba u drugim sredinama.

Te kineske maske su slične zaštitnim maskama FFP2 koje se koriste u Evropi.

"Veliki deo svetskog snabedavanja maskama dolazi iz Kine, a prevoz opreme iz te zemlje je veoma složen", rekla je Anita Anand, predstavnica u kanadskom Minstarstvu javnih usluga.

Agencija za javno zdravlje trenutno proverava nekoliko miliona hirurških maski N95 i respiratora.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Neispravne kineske maske: Kanada kupila milion maski za zdravstvo i nije ih podelila

Izvor: Luftika.rs, 25.Apr.2020

Kanadske vlasti su kupile oko milion maski tipa KN95 iz Kine, da bi ustanovili da ne ispunjavaju norme. Nisu ih podelili zdravstvenim radnicima.. Kanadska Agencija za javno zdravlje identifikovala je oko „milion maski KN95 koje ne ispunjavaju norme“ vlade, izjavio je Frans presu neimenovani portparol...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.