Izvor: Radio 021, 14.Feb.2020, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je grad raspodelio novac sportskim klubovima, KK Vojvodina može da "odahne"

Za više od 350 sportskih organizacija i klubova izdvojeno je više od 250 miliona dinara u 2020. godini.

Za klubove i organizacije iz gradskog budžeta biće izdvojeno više od 254,6 miliona dinara, što je za 46 miliona dinara više u odnosu na prošlu godinu.

I ove godine, kao i prethodnih, najviše novca je namenjeno rukometnim klubovima iz Novog Sada. Od 34,2 miliona dinara, koliko je namenjeno rukometašima, na račun sedmostrukog uzastopnog prvaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Srbije RK Vojvodina otići će 19 miliona dinara.

Dosta novca je otišlo i za finansiranje odbojkaških klubova - 31,8 miliona dinara. Naravno, najveći deo novca namenjen je trostrukom uzastopnom državnom šampionu Odbojkaškom klubu Vojvodina, koji će dobiti 21 milion. Milionske iznose kod odbojkaških klubova dobili su još i OK Novi Sad, OK FOK, OK Futog i ŽOK Novi Sad.

Ove godine i košarka je među sportovima koji će dobiti najviše novca, ukupno 26,2 miliona, što je za gotovo 15 miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu. Međutim, razlog ovom uvećanju sredstava nije taj što je novih 15 miliona ravnomerno raspoređeno među klubovima, nego što će najviše novca leći na račun Košarkaškog kluba Vojvodina.

KK Vojvodina prošle godine je dobio pet miliona dinara, što je bilo mizerno za tim koji se takmiči u Košarkaškoj ligi Srbiji.

Na to su ukazivali i u samom klubu, a problemi koji su ih zadesili pred početak sezone, opasnost od gašenja, blokada računa dovela je do promene uprave kluba. U klub je došao i predsednik Gradskog sportskog saveza Vladimir Šiška, a reči da je "grad stao iza kluba" potvrdile su se već sad, s obzirom na to je KK Vojvodina dobila 16 miliona dinara, što je za 11 miliona više u odnosu na prošlu godinu.

Za najvažniju sporednu stvar na svetu izdvojeno je 13,2 miliona dinara, ali u to ne ulazi novac koji grad izdvaja za Fudbalski klub Vojvodina kao pokrovitelj kluba. Koliko će ove godine grad izdvojiti za Vošu nije poznato, ali je 2018. klubu donirao 10 miliona dinara.

Najviše novca od fudbalskih klubova dobio je Kabel, koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije. Kabel će na račun leći 1,8 milion dinara, što je za 500.000 dinara više u odnosu na prošlu godinu.

Najviše novca među klubovima koji se takmiče u petom rangu domaćeg fudbala Novosadskoj ligi, koju 021.rs redovno prati, dobio je FK Indeks - 700.000 dinara. Tu su i Slavija i Novi Sad sa po 650.000 dinara, dok su Futog, Petrovaradin i jesenji šampion Rumenka dobili 600.000 dinara.

Iz budžeta grada finansiraće se Vaterpolo klub Vojvodina, koji će dobiti 20 miliona dinara, pet miliona više nego prošle godine. Novosađani će pomoći i gradsku atletiku, veslanje, plivanje, streljaštvo i streličarstvo, tenis, biciklizam, neolimpijske sportove, bejzbol, ragbi, paraolimpijske i neparaolimpijske klubove...

Ceo spisak možete da pogledate OVDE.

Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.