Izvor: Radio 021, 03.Apr.2020, 09:07

Kako da pojačate higijenu usta jednostavnim dnevnim ritualom?

Nisu esencijalne, ali su korisne - tečnosti za ispiranje usta i te kako imaju svoje mesto u svakodnevnoj oralnoj higijeni.

Bilo da imate potpuno zdrave zube ili osetljive desni, tečnosti za ispiranje usta nakon pranja pomažu na nekoliko načina. Bitno je koju tečnost uzimate i ne treba se nužno voditi cenom - nije skuplja tečnost i najbolja.

Naime, kao dodatak oralnoj higijeni, tečnost za ispiranje usta može da pomogne u sprečavanju nastanka naslaga na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zubima, dodatnom ispiranju površina između zuba koje ne pređemo četkicom, očuvanju zdravih desni, poboljšanju svežine usne duplje i, što je najbitnije, kvalitetna tečnost nema neželjene efekte.

Zato je bitno naglasiti šta tečnost ne bi trebalo da sadrži, a to je alkohol.

Zbog čega?

Alkohol je poslednje što želite da ima uticaj na zdravlje vaših zuba. Taj uticaj je uvek negativan, bilo da alkohol konzumirate kao piće ili se, čak, nalazi kao sastojak tečnosti za ispiranje usta.

Mnogi će biti prevareni, smatrajući da je alkohol odlično dezinfekciono sredstvo, pa tako povoljno utiče i na higijenu usne duplje, ali istina je daleko od toga.

Naime, alkohol izuzetno negativno utiče na zubnu gleđ, te će pogoršati bilo kakvu eroziju zuba s kojom se možda borite. Alkohol peče usnu duplju, pa je vrlo preporučljivo izbegavati ga ukoliko ste osetljivi. Na kraju, alkohol isušuje usta, što je samo po sebi neprijatno i nepotrebno u vašoj oralnoj higijeni.

Kako da nađem vodicu za ispiranje koja ne sadrži alkohol?

Jednostavno. Posetite zvaničan sajt svetskih stručnjaka u oralnoj higijeni Curasept.

Curasept je italijanski brend, prisutan skoro 20 godina u ponudi svih bolje opremljenih apoteka i drogerija, i to sa razlogom. Medicinski pristup oralnoj higijeni, informisanje korisnika i insistiranje na kvalitetu vidljivo je svakome ko je probao njihova futuristički dizajnirane, moderne četkice za zube sa višee hiljada vlakana, kreirane za različite oralne potrebe građana.

Curasept je godinama razvijao posebne linije tečnosti za usta, insistirajući da iste ne sadrže štetne supstance, pre svega alkohol.

U ponudi su, između ostalih, Curasept ADS (Anti-Discoloration System) tečnosti sa hlorheksidinom i natrijum-fluoridom, efikasnih u sprečavanju nastanka naslaga. U zavisnosti od potreba koje imate, možete da odabete tečnost savršenu za vaše zube, a dodatnu profesionalnu pomoć u odabiru može da vam da stomatolog.

Ukoliko imate bol usled nedavnih intervencija, može da vam pomogne Curasept ADS Soothing tečnost za ispiranje usta, sa posebno nežnom formulom.

Za svakodnevnu upotrebu osoba koje nemaju nikakve posebne zahteve, tu je Curasept Daycare linija, sa esencijalnim uljima i prijatnim ukusom mente. Postoje standardno (250 ml) i veliko pakovanje (500 ml), kao i jači ukus mente, za one koji žele da ih prijatna svežina prati kroz dan.

Ukoliko menta nije vaš izbor, tu je i Curasept Daycare sa ukusom citrusa, kao i specijalno formulisana tečnost za osetljive desni i zube, za redovnu upotrebu.

Mališane ponekad treba dodatno zainteresovati za pranje zuba - a u pomoć uskače Curasept Daycare Junior rastvor za decu, koji će svako pranje zuba učiniti interesantnim i prijatnim ritualom.

Upotpunite svoju dnevnu rutinu nekim od proizvoda iz Curasept linije jer nikad nije kasno da vaša oralna higijena postane bolja. Vaše desni i vaši zubi biće vam vrlo zahvalni.

Autor: Zakupljeni prostor

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.