Izvor: Radio 021, 11.Avg.2020, 13:13

Kačavenda oboleo od korone, na lečenju u Bijeljini

Penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda nalazi se na lečenju u Opštoj bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini, nakon što je ustanovljeno da je pozitivan na virus korona, a lekari kažu da je u stabilnom stanju.

Kačavenda je potvrdio da je u bijeljinskoj bolnici, ali da nema govora da je kritično, kao i da nije prebačen nigde na dalje lečenje, ni na kakvu kliniku u Beogradu, kako su prvobitno javili mediji.

"U bijeljinskoj bolnici imam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sve uslove, od smeštaja do lečenja i pažnje lekara i drugog osoblja i, Bogu hvala, oporavak ide željenim tokom, a uz molitve za sebe, molim se i za ozdravljenje svih obolelih ljudi", rekao je episkop Vasilije.

Episkop Vasilije, koji ima 82 godine, dodao je da je, čim je osetio slabost, odmah otišao kod lekara kako ne bi širio bolest na vernike sa kojima je, mada je penzionisan, svakodnevno u kontaktu i koji se, u ogromnom broju, interesuju za njegovo zdravstveno stanje.

"Ne sporim da bi, možda, nekima godilo da sam u kritičnom stanju, da me nema, ali oni su u manjini. I za takve se još više Bogu molim", dodao je vladika Vasilije.

Iz Bolnice su rekli da je vladika Vasilije pod budnim okom osoblja u ovoj ustanovi i u stabilnom je stanju.

Ranije je na virus korona pozitivan bio i patrijarhov vikar vladika Stefan Šarić i episkop kruševački David Perović, koji je vernike pozivao da u što većem broju posećuju hramove.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"OPORAVAK IDE ŽELJENIM TOKOM " Vladika Vasilije u bijeljinskoj bolnici, pozitivan na KORONA VIRUS

Izvor: Blic, 11.Avg.2020

Penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije nalazi se na lečenju u Opštoj bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini, nakon što je ustanovljeno da je pozitivan na korona virus, a lekari kažu da je u stabilnom stanju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.