Izvor: Radio 021, 27.Mar.2020, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan preminuli u Novom Sadu, drugi pacijent otpušten na kućno lečenje

Pacijent (62) inficiran virusom korona preminuo je danas na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.

Reč je o pacijentu koji je, osim infekcije tim virusom, bolovao od više drugih bolesti, navode u KCV.

Istovremeno, u toku dana je, posle neophodnog perioda lečenja u toj ustanovi, jedan pacijent, u opštem dobrom stanju, otpušten na kućno lečenje koje podrazumeva striktno sprovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mera izolacije i lekarski nadzor od strane infektologa.

Na Klinici za infektivne bolesti KCV se trenutno leči 18 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID-19. Od toga, četiri se nalaze na mehaničkoj ventilaciji koju zahteva njihovo opšte zdravstveno stanje.

I kod svih pacijenata koji se leče na toj klinici se sprovode intenzivne mere lečenja i kontinuirani dvadesetčetvoročasovni monitoring vitalnih funkcija od strane multidisciplinarnog lekarskog tima.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad: Pacijent sa korona virusom preminuo u KCV, deveti smrtni slučaj u Srbiji

Izvor: Danas, 27.Mar.2020

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) u Novom Sadu danas popodne je preminuo 62-ogodišnji pacijent iz Kikinde kod kojeg je dijagnostifikovan korona virus, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Nastavak na Danas...

Penzioner iz Kikinde izgubio bitku sa virusom: Pacijent (62) bolovao od više bolesti

Izvor: Večernje novosti, 27.Mar.2020

Još jedan penzioner posle deset dana lečenja preminuo od virusa korona Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu u petak pre podne preminuo je šesdesetdvogodišnji pacijent iz Kikinde, saopštila je ta ustanova. Kako “Novosti” saznaju reč je...

Nastavak na Večernje novosti...

Ukupno 25 obolelih od virusa korona u KCV-u, nulti pacijent otpušten na kućno lečenje

Izvor: Radio 021, 28.Mar.2020, 15:24

Nulti pacijent u Republici Srbiji, kod koga 6. marta potvrđeno da je oboleo od virusa korona (COVID-19), posle neophodnog perioda lečenja u Kliničkom centru Vojvodine, u toku današnjeg dana je u dobrom opštem stanju, otpušten na dalje kućno lečenje i oporavak...U pitanju je četrdesetogodišnji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.