Izvor: Radio 021, 28.Mar.2020, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukupno 25 obolelih od virusa korona u KCV-u, nulti pacijent otpušten na kućno lečenje

Nulti pacijent u Republici Srbiji, kod koga 6. marta potvrđeno da je oboleo od virusa korona (COVID-19), posle neophodnog perioda lečenja u Kliničkom centru Vojvodine, u toku današnjeg dana je u dobrom opštem stanju, otpušten na dalje kućno lečenje i oporavak.

U pitanju je četrdesetogodišnji muškarac iz Bačke Topole.

Ovo je treći pacijent koji se lečio u KCV od virusa korona, a koji je otpušten na kućno lečenje.

Ukupno 25 pacijenata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << hospitalizovano je na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine zbog virusa korona, a njih četvoro je u teškom stanju.To četvoro je na respiratoru, a svi pacijenti su pod 24-očasovnim nadzorom stručnjaka, navode u Pokrajinskoj vladi.

U Vojvodini je prethodnog dana na virus korona testirano ukupno 57 osoba - 44 je imalo negativan, a 13 pacijenata pozitivan rezultat.

U Klinički centar Vojvodine je u toku prethodne noći stiglo 20 novih respiratora koje je poslala Vlada Srbije, dodaju u Pokrajinskoj vladi.

U Srbiji je, prema podacima prezentovanim u petak u 15 časova, ukupno 528 registrovanih slučajeva virusa korona, a osmoro građana je preminulo. Za 62-ogodišnjeg pacijenta iz Šapca zvaničnici daju različite informacije, te nije poznato da li je i on žrtva virusa korona.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otpušten nulti pacijent u Srbiji

Izvor: B92, 28.Mar.2020

Nulti pacijent u Republici Srbiji, kod koga je 6. marta potvrđeno da je oboleo od korona virusa COVID-19,otpušten na dalje kućno lečenje i oporavak...Ovo je treći pacijent koji se lečio u KCV od korona virusa, a koji je otpušten na kućno lečenje, saopštio je Klinički centar Vojvodine (KCV)...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.