Jelači zlato u bacanju koplja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2009, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelači zlato u bacanju koplja

NOVI SAD - Mlada srpska atletičarka Tatjana Jelača postigla je veliki uspeh osvojivši zlatnu medalju u bacanju koplja na juniorskom prvenstvu Evrope u Novom Sadu.

Jelača je večeras u finalu takmičenja stigla do najsjajnijeg odličja hicem od 60,35 metara oborivši nacionalni rekord.

Zlatni hitac reprezentativka Srbije imala je u petoj seriji, a prethodno je postigla daljine od 53,41 m, 52,45 m, 48,69 m i 48,93 m, da bi u poslednjoj seriji hitnula koplje na 55,86 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << metara.

Srebrna medalja pripala je Poljakinji Karolini Mor rezultatom 53,57, a bronzana Nemici Sabini Koplin sa 53,26 metara.

Srpska reprezentativka u atletici Mila Andrić osvojila je danas srebrnu medalju u trci na 400 metara prepone na juniorskom Evropskom prvenstvu, koje se održava u Novom Sadu.

Andrić je u finalnoj trci postavila nacionalni rekord Srbije, koji sada iznosi 57,55 sekundi.

Zlatnu medalju osvojila je Nemica Inge Miler, dok je bronza pripala takmičarki iz Belorusije, Katsijaruni Artjuk, koja je oborila svoj lični rekord.

Reprezentativka Srbije Teodora Simonović zauzela je sedmo mesto u finalu trke na 5.000 metara.

Simonović je stazu pretrčala u vremenu 16:58,09 minuta i od pobednice Karoline Bjerkeli Grovdal iz Norveške bila je sporija minut i 13 sekundi.

Grodval je zlato osvojila u vremenu 15,45,45 minuta. Druga je bila Britanka Šarlot Purđu u vremenu 15,55,96, a treća Veronika Ingleze iz Italije u vremenu 16,41,37 minuta.

Srpska atletičarka Amela Terzić osvojila je danas deveto mesto u trci na 1.500 metara sa rezultatom 4:23,99 minuta.

Trku na 1,500 metara obeležili su izvanredni rezultati svih takmičarki, a četiri učesnice finala, među kojima i pobednica Darja Ječmenova iz Rusije, zabeležile su najbolja lična ostvarenja.

Srebro je pripalo Lajes Abdulejevoj iz Azerbejdžana, a bronza Elini Sujev iz Nemačke.

Srbija deseta u konkurenciji 46 zemalja

Na juniorskom prvenstvu sveta Srbija je zauzela ukupno 10. mesto po broju medalja u konkurenciji 46 zemalja.

Naši atletičari su osvojili tri odličja - jedno zlatno i dva srebrna. Najsjajnijim se okitilia Tatjana Jelača u bacanju koplja, nakon što je večeras fantastičnim hicem od 60,35 metara za gotovo sedam metara nadmašila drugoplasiranu Poljakinju Karolinu Mor. Taj rezultat je ujedno i novi seniorski rekord Srbije.

Poslednjeg dana takmičenja najprijatnije iznenađenje domaćim navijačima priredila je Mila Andrić osvojivši srebrnu medalju na 400 metara prepone, a isti trofej u petak pripao pripao Ivani Španović u skoku u dalj.

Najuspešnija atletska nacija u Novom Sadu je Nemačka sa ukupno 25 medalja (deset zlatnih, osam srebrnih i sedam bronzanih). Druga je Rusija sa 22 odličja, a treća Ukrajina sa pet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jelača u finalu bacanja koplja

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2009

Tatjana Jelača plasirala se u finale bacanja koplja na Evropskom prvenstvu za juniore koje se danas završava u Novom Sadu. Ona je u kvalifikacijama bila druga sa rezultatom 53,29 metara, a finale je danas od 18:30h. Jedinu medalju za Srbiju osvojila je za sada Ivana Španović osvajanjem drugog mesta...

Nastavak na Radio 021...

Ženska štafeta 4x100m u finalu

Izvor: B92, 26.Jul.2009

Ženska štafeta Srbije 4 x 100 metara plasirala se u finale juniorskog šampionata Evrope u atletici u Novom Sadu...Reprezentativke Srbije su rezultatom od 46,92 sekundi zauzele drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi. Brži od srpske štafete, koja je nastupila u sastavu Tanja Ilić, Mila Andrić,...

Nastavak na B92...

EP Novi Sad: Andrićeva osvojila srebro

Izvor: S media, 26.Jul.2009

Srpska reprezentativka u atletici Mila Andrić osvojila je srebrnu medalju u trci na 400 metara prepone na juniorskom Evropskom prvenstvu, koje se održava u Novom Sadu...Andrić je u finalnoj trci postavila nacionalni rekord Srbije, koji sada iznosi 57,55 sekundi...Zlatnu medalju osvojila je Nemica...

Nastavak na S media...

Srebro za Milu Andrić

Izvor: RTS, 26.Jul.2009

Srpska atletičarka Mila Andrić osvojila je danas srebrnu medalju i postavila nacionalni rekord u trci na 400 metara sa preponama na juniorskom Evropskom prvenstvu u Novom Sadu. ..Andrićeva je trku završila u vremenu od 57 sekundi i 55 stotinki, dok je zlatnu medalju osvojila Nemica Inge Miler sa...

Nastavak na RTS...

EP: Srebro za Milu Andrić

Izvor: B92, 26.Jul.2009

Srpska reprezentativka u atletici Mila Andrić osvojila je srebrnu medalju na 400 metara prepone na juniorskom Evropskom prvenstvu u Novom Sadu...Andrićeva je u finalnoj trci postavila nacionalni rekord Srbije, rezultatom 57,55 sekundi. Zlatnu medalju osvojila je Nemica Inge Miler, dok je bronza pripala...

Nastavak na B92...

EP (juniori): Jelača zlatna, Andrić srebrna

Izvor: Mondo, 26.Jul.2009

Dve Srpkinje osvajale medalje u nedelju na EP u Novom Sadu. Jelača najbolja u bacanju koplja, a Andrić druga na 400 m prepone.

Nastavak na Mondo...

EP Novi Sad: Jelača osvojila zlato u bacanju koplja

Izvor: Sportal.rs, 27.Jul.2009, 08:55

Mlada srpska atletičarka, Tatjana Jelača, postigla je veliki uspeh osvojivši zlatnu medalju u bacanju koplja na juniorskom prvenstvu Evrope u Novom Sadu.Jelača je u finalu takmičenja stigla do najsjajnijeg odličja hicem od ..

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.